Властта обяви пакет от антикризисни мерки, сред които нулева ставка

...
Властта обяви пакет от антикризисни мерки, сред които нулева ставка
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Мерките купуват време, не решават проблемите

Властта разгласи пакет от антикризисни ограничения, измежду които нулева ставка Данък добавена стойност за хляба, осъвременяване на пенсиите с над 20%, по-високи данъчни облекчения за фамилиите с деца и отстъпки за горивата.

" Тези ограничения купуват политическо време, без да вземат решение проблемите. Където са разпознали проблем - там наливат пари, без да го вземат решение ", съобщи депутатът от Движение за права и свободи и някогашен обществен министър Хасан Адемов в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него ограниченията ще доведат до увеличение на равнищата на инфлацията. Затова и от властта са почнали да назовават ограниченията " в поддръжка на хората ".

" Да се назовават антиинфлационни изрично опонира на икономическата доктрина, тъй като инфлация се бори с висок Брутният вътрешен продукт, високи равнища на произвеждане, висок експорт и високи равнища на потреблението. Техният резултат ще докара до увеличение на равнищата на инфлацията. При приемането на обществения бюджет през март инфлацията бе 10%, в този момент е близо 15% ", уточни някогашният обществен министър пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Адемов методът за реализирането на тези ограничения е сгрешен.

" Първите осъвременени пенсии ще бъдат получени едвам при започване на август и на процедура инфлацията, която галопира с неимoверни темпове, ще изяде тези нараствания. Затова предупреждавахме: ограниченията би трябвало да се разискват освен сред ръководещите, а с всички парламентарно показани политически сили. Задължително да се обсъдят с работодатели и синдикати, а не в подготвен вид да им се показват ", изясни депутатът от Движение за права и свободи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР