Властта не ми липсва, защото аз никога не съм стремял

...
Властта не ми липсва, защото аз никога не съм стремял
Коментари Харесай

Огнян Герджиков: Борисов и Радев са мъжкари, справят се...

Властта не ми липсва, тъй като аз в никакъв случай не съм стремял към нея. Ангажиментите в този момент не са ми по-малко, само че напрежението е доста по-малко.Хората ще кажат по какъв начин съм се показал като министър председател. Аз персонално мисля, че се справихме добре. Изборите бяха проведени съвършено, направихме някои доста хубави неща, допуснахме и неточности, което е обикновено. У мен остава възприятието за добре изпълнен дълг. Това сподели в утринния блок на bTV някогашният длъжностен министър председател Огнян Герджиков.

" Грешката ни е, че освободихме и уволнихме малко повече хора, в сравнение с трябваше. И други служебни държавни управления са правили сходни чистки. С Бойко Борисов съм се чул два или три пъти. Не е било за нещо особено. Не сме говорили за досиетата, които му оставих. В тях имаше сигнал и за основния секретар на Министерство на вътрешните работи по това време Георги Костов. Абсолютно погрешни са изказванията, че съм окзавал напън да напусне. Срещу него имаше една директория с показания на хора, които твърдяха, че е направил неправилни неща. Не желая да разясня тази тематика. Има си разследване, което ще си свърши работата. Настоящият министър председател е в правото си да взема решение дали да има доверие на Костов или не ", добави Герджиков.

На въпроса за свадите и " Кумгейт " някогашният министър-председател съобщи, че борба сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия ще има постоянно. " В една народна власт това е напълно обикновено. Наблюдава се известно напрежение сред президент и министър председател. И двамата са мъжкари. И двамата имат мощно его. И двамата са задоволително интелигентни, с цел да знаят до къде да стигнат в престрелките. ", разяснява Огнян Герджиков.

За изтребителите изясни, че президентът Румен Радев му се обадил и му споделил, че е извънредно значимо да се вземе решение за самолетите, тъй като ще бъдат изпуснати периоди. " За това взехме решението. Ние само валидирахме решението на експертната комисия, която беше назначена от предходния кабинет, а не от нас. Не съм сменял никакви военни специалисти. Разбирам терзанието на премиера Борисов, тъй като върху неговия тил лежи решението за изтребителите, само че той няма право да се сърди на служебния кабинет. Ние не сме сменили никакви специалисти. Това може да е станало отвън Министерски съвет и без мое познание. И Борисов, и Радев се оправят добре. Убеден съм, че ще се оправим добре с европредседателството ", безапелационен беше Герджиков.

тагове Огнян Герджиков Бойко Борисов Румен Радев скандали
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР