Властта на главния прокурор трябва да бъде намалена значително, включително

...
Властта на главния прокурор трябва да бъде намалена значително, включително
Коментари Харесай

Владислав Панев: Властта на главния прокурор трябва да бъде намалена значително

Властта на основния прокурор би трябвало да бъде понижена доста, в това число с промени в Конституцията. Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев. По думите му години наред основният прокурор Иван Гешев е " замитал под килимчето " основни каузи, а в този момент демонстрира интензивност " може би в 12 без 5 ".

Панев подчертава, че не е значимо по какъв начин се споделя основният прокурор, а това той да няма монопол над правосъдния развой, както и да може да бъде разследван. Не е инцидентно, че 30 години обратно основните прокурори са били проблематични през по-голяма част от историята.

Според Панев Гешев е притиснат до стената и търси излаз от обстановката, като нападна депутати от Народното събрание.

" Ако партии управляват огромна част от парламентарната квота във Висш съдебен съвет, несъмнено техните гласове имат значение за освобождението на основния прокурор ", съобщи Панев.

Депутатът от ПП-ДБ разяснява, че доверието сред неговата група и тази на ГЕРБ-СДС е извънредно ниско. Акцентира, че в случай че има комисия, която да прегледа основанията за снемането на даден депутатски имунитет, то следва тя да не заседава дълго време, защото и публичните упования не са такива. По думите му 6 месеца са доста като период за такава комисия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР