Властта е предприела действия за принудително изземване на помещения на

...
Властта е предприела действия за принудително изземване на помещения на
Коментари Харесай

Властта принудително изгони частната фирма от помещения на "Капитан Андреево"

Властта е подхванала дейности за наложително изземване на пространства на граничния пункт " Капитан Андреево ", които не се употребяват по предопределение от частна компания. Заповедта е на регионалния шеф на Хасково Минко Ангелов по искане на Агенцията по сигурност на храните (БАБХ).

За това заяви по-рано през днешния ден " Хасково Нюз ", а пред медията Ангелов разяснява, че на 28 февруари е бил крайния период компанията да напусне, по тази причина се постанова наложително изземване на употребените постройките.

Следобед вътрешният министър Иван Демерджиев посети пункта.

", идната стъпка е заповедта на регионалния шеф за тяхното изземване, която той сега осъществя. Стъпката на " Гранична полиция " е лишаване на пропуските на лицата ", уточни Демерджиев, като не уточни нито съответните здания, нито името на компанията.

На пункта регионалният шеф и полицейски сили останаха да проследят за спазването на заповедта.

Според информацията от локалното издание, БАБХ ще употребява постройките за осъществяване на отговорностите й по реализиране на ветеринарномедицински надзор и карантина, а също и фитосанитарен надзор и карантината на растенията на територията на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", според Наредбата за граничните контролно-пропускателни пунктове.

" На 2 август обявихме, че страната ще си вземе пункта, лабораторията. Днес се правят следващите дейности ", разгласи Демерджиев.

Той добави, че опозиция с физически дейности от представители на компанията към този момент няма. Припомни, че фитосанитарният надзор от дълго време се прави от страната, а точно.

След това частната компания " Евролаб 2011 " стартира редица каузи против страната, а едно от тях е за наетите пространства. След решение в интерес на компанията,, невнасяйки държавна такса от 70 лв..

Тъй като пробите от храните към момента се изследват в София, Демерджиев съобщи, че на границата ще бъде направена лаборатория, като пое ангажимент това да стане до месец. Вчера обаче стана известно, че о от Комисията за защита на конкуренцията.

" Евролаб 2011 " към момента работи на граничния пункт, като оператор, виновен за пратката.



Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР