Властта е особен вид афродизиак, особен вид наркотик. Един силен

...
Властта е особен вид афродизиак, особен вид наркотик. Един силен
Коментари Харесай

Мръсните тайни на властта разкри в роман журналистът Елена Чамуркова

Властта е необикновен тип афродизиак, необикновен тип опиат . Един мощен мъж може да преспи с най-красивата жена и повече да не я пожелае. Докато в случай че преспи единствено една нощ с властта, я желае за цялостен живот.

В това е уверена Елена Чамуркова – създател на разказ, който разбуни духовете и накара доста политици да се изчервяват . Става дума за книгата „ Обществена поръчка “ , която напълно скоро бе издадена.

Доскоро авторката бе емблема на политическата публицистика във Велико Търново . Тя обаче взе сложното решение да се отдръпна от специалността. Причината – отмалялост от метода, по който се случват нещата зад кулисите и на политическата сцена. Първият абзац от книгата й се ражда в деня, в който Елена Чамуркова напуща работата си, а целият разказ приключва единствено за три месеца.

„ Обществена поръчка “ подвига завесата за моменти от журналистическата, общинарската и политическата работа, които остават скрити за хората. Основната сюжетна линия се върти към подготовката на изборна акция и за същинското й случване.

Действието на романа не се развива на никое място съответно – основан е по този начин, че където и да се чете той, да звучи познато. Читателят схваща за интриги, подмолните сделки и корупционни моменти , свързани с апетитните публични поръчки.-->

„ В книгата не става дума единствено за една съответна социална поръчка, а за феномена социална поръчка. Обществените поръчки даже са обособен воин в романа . Нещо като метафора на корупционната среда, в която, за жалост, живеем “, изясни Елена Чамуркова.
 Елена Чамуркова персонален списък
Важно конкретизиране за всички политици, които тя е срещала по журналистическия си път, а през днешния ден разпростират романа с терзанието, че ще се открият в него – безусловно всички герои в книгата са художествена небивалица.

Сред героите на Елена Чамуркова няма нито един, който да е единствено позитивен или единствено негативен – показва хора от плът и кръв с техните пристрастености, проблеми, дребни победи и огромни падения, като всеки от тях претърпява някаква метамофроза.

Все отново авторката на „ Обществена поръчка “ не устоява на изкушението и включва неща от практиката си , разказани правдиво благодарение на художествените начини. „ В романа доста хора ще се разпознаят на правилото виновен негонен бяга . Знам, че с книгата мятам камък в блатото, тъй като това е разказ и за мръсните секрети на властта и обслужващата публицистика като цяло “, показва Елена.

Иначе авторката на романа споделя, че работата по книгата й е донесла и провокации . Посочва, че не я бива в естествените описания и че е леко недодялана в секс сцените. Въпреки това в романа има и такива, тъй като това също е част от живота.

„ Мисля, че добре съм се справила с характерите. Беше ми огромно предизвикателство да разказвам разговор сред двама мъже. Притеснявах се дали ще съумея да пресъздам „ по мъжки “ диалога, мислите, манталитета “, сподели Чамуркова и акцентира, че не се взима насериозно, не се изживявам като публицист . Но ми беше доста елементарно да го напиша, прелестно беше ", безапелационна е тя.
 Елена Чамуркова персонален списък
Издател и редактор е Нейко Генчев. Провокативната корица е негово дело. Символизира двойнствения живот на мъжете с власт , които сякаш по предписание имат любовници, и поставя на корицата дамски крайник в дълъг секси чорап.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР