Властта беше съсредоточена в едно лице - Бойко Борисов, изключително

...
Властта беше съсредоточена в едно лице - Бойко Борисов, изключително
Коментари Харесай

Росен Миленов за ФАКТИ: Българите виждат, че зад екипа на Трифонов прозира ръката на ДПС

" Властта беше съсредоточена в едно лице - Бойко Борисов, извънредно престъпно лице, както и във компаниите на Пеевски. Като кажеш Борисов - незабавно е и Пеевски. Това е тим, тийм ". Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ специалистът по антикорупция и някогашен чиновник на българските служби за сигурност - Росен Миленов. Освен това той е и доста деен по най-различни митинги в страната.

" Като споделям, че в Агенция " Митници " има запаси, това значи, че има схеми и Агенция " Митници " не взима отношение, тъй като управлението, което е назначено в Агенция " Митници " от служебния кабинет, са едни от най-корумпираните лица - и шефът на Агенция " Митници ", и зам.-директорите. Те се изявяваха по времето на Тройната коалиция, протичали са в доста разработки, в това число и в мои. Става въпрос за контрабанда на алкохол, подправени бандероли, турското карго, долу пловдивската митница. Групичката на Пловдив, масоните, Георги Гергов, те кадруват в Агенция " Митници " през съветниците на президента. Това е 100% несъмнено, документирано е ", съобщи Миленов, а по-късно разказа най-различни схеми, през които се били крадени парите на българските жители.

" Въпрос на часове беше вътрешното министерство и ДАНС да изкарат информация, касаеща сметките и лицата, през които да вземем за пример Пеевски и Борисов държат тези акумулирани пари, а не да се вършат едни циркове, които ги прави районният контрольор, кварталният, да викаш Борисов да си признае, че е направил закононарушение и по-късно по Закона за Министерство на вътрешните работи може да му напишеш протокол за предизвестие. Това беше доста слаба демонстрация на Рашков. Не знам на какво се дължи - дали професионална уязвимост... Не може да е това, може би има друга причина, тъй като той ми е бил учител по углавен развой. Говорили сме с него, аз съм му предавал опит, преди да го назначат за началник на Бюрото за надзор на СРС-та, за пропуските при СРС-та ", изрази разочарованието си някогашният чиновник на службите.

Миленов сподели, че в лист на службите участват имената на 150 магистрати, които реализират политиката на цялата правосъдна власт. " Това са членове на Висшия правосъден съвет, това са административните ръководители - да вземем за пример областен арбитър, областен прокурор, ръководители на апелативни и окръжни съдилища ". На въпроса какви данни има за тях, Росен Миленов отговори по този начин: " Че са смачквали каузи. Например с Миню Стайков, който беше 2 години (б.р. в ареста), или този на Инса Ойл - Жоро Самуилов. В БОП-а му водехме дело, което като стигна до съда, против 1 милион се оправи и съдийката отиде в Специализирания углавен съд ", даде образец той.

Бившият чиновник на службите, включително и на ДАНС, удостовери, че за въпросните прокурори и съдии има данни за корупция.

" В България сега има два тима. Едните са прозападно ориентирани, всеки ден върви един от този тим в американското посолство. Другите са акумулирани към Пеевски. Пеевски сега е раздорът за държавното управление. Президентът, с цел да завоюва втори мандат, разпредели служебните министерства предвид на това каквато е проекцията в Народното събрание. Там, където има разкрития, там го няма Движение за права и свободи. Там е другият тим. Затова квичат тези от Движение за права и свободи ", разясни Росен Миленов.

" Аз мисля, че зад екипа на Трифонов няма българин, който да не вижда, че прозира ръката на Движение за права и свободи. Няма какво да си кривим душата ", с това Миленов изясни на Лили Маринкова за какво и от " ИТН ", с изключение на от ГЕРБ и Движение за права и свободи, са атакували в Парламента и освен Кирил Петков (служебен министър на икономиката) и Асен Василев (служебен министър на финансите).

Той поздрави Кирил Петков и районната министърка Комитова за това, че са спрели непрозрачното разходване и очевидния обир. Миленов обаче имаше и своите забележки към Петков, защото съгласно него е нужна смяна на модела като цяло, което включва доста повече цивилен надзор. Например при провеждането на публични поръчки.

Гражданският деятел загатна това, че Пеевски посредством българската правосъдна система и лобизъм в Съединени американски щати се пробва да излезе от листата " Магнитски ".

Той разкри, че знае за доста срещи, случили се през последните седмици, както и че за тях ще се разбере в даден миг. " Олигархията, или тези 200 милиарда, които ги загатвам постоянно в това студио, си сменя лицето. Борисов е изразходен план, ненавиждат го като лице и като облик. Борисов никой не може да го върне. И Господ, и при папата да върви да го гали още веднъж, отново не може да го върне. Борисов освен разсипа стопански България, той обществено осакати една огромна част от българското общество, метода на усещане. Възприятието към институциите, усещането към това по какъв начин да реализираш предприемаческата концепция, усещането на отношението. Той наложи простотията. Той наложи в оптималната степен модела на " дребния балкански тарикатлък " - да си близо до властта, да си клиентелист, да ти дават по някоя троха и да лижеш, с опрощение за цинизма. Всичките към този Борисов лижеха, всички, които го сваляха. Няма да не помни, че преди 10 години като излязох да приказвам, първо ме оплю народът, тъй като го харесваха, беше помпан от всички. По същия метод е в този момент с новите политически субекти ", разяснява Росен Миленов.

Попитан за рисковете към възможен постоянен кабинет, той съобщи следното: " Рисковете са за хората, за елементарните жители. Тези с парите не носят никакъв риск. Ще получават в новите схеми, които са финансирани със средствата от новия програмен интервал (б.р. средствата от Европейския съюз), те ще ги приберат и отново нищо няма да стигне до хората, в случай че не се смени моделът, политическият модел. Да гарантираш на някой доверие, това е завършило. Материализмът е умъртвил всичко човешко - умъртвил е правилата, умъртвил е моралът, умъртвил е институционалността ".

" В последните три месеца някой да е приказвал за някой от олигарсите? Например вътрешният министър. Изключваме нарушителя Гешев, това е креатурата на Пеевски и няма нищо да каже ", сложи обоснован въпрос гражданският деятел.

" Изкарайте против какъв брой пари Гешев влезе в КТБ. Това му беше първото титулуване, там му дадоха пари и оттова към този момент беше тестван. Затова го направиха основен прокурор. Изкарайте, вижте къде са му тези пари и целият народ ще ви поддържа. Изкарайте на Борисов сметките, изкарайте на другите политици. При опциите на службите, това може да стане за 6 часа. Говорят приказки всичките, а аз това двуличие го ненавиждам най-вече ", изрази възмущението си Миленов от огромните приказки и неналичието на действителни дейности. Нещо, което е реалност, когато приказваме за част от дейностите и бездействията на служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

" Идва нова скица с новия програмен интервал и с новите близо 60 милиарда Те са разпределени, а хората викат " отлично ". На какво викате отлично, хора? ", запита Миленов жителите, които мощно утвърждават служебния кабинет на президента Румен Радев.

" Пеевски си потегли с 500-600 милиона. Защо не го арестувате Пеевски? Преди един месец го гледах горе пред къщата пренасяше облекла, а начело стои патрулката. Айде повече да не се заблуждаваме в тази България! Мразя лицемерието и на новите, и на старите - това са един балон ", заключи гражданският деятел.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР