Властите все още издирват двама души след като в центъра

...
Властите все още издирват двама души след като в центъра
Коментари Харесай

След взрива в Париж: Двама души все още са в неизвестност, 30 са ранени

Властите към момента търсят двама души откакто в центъра на Париж избухна гърмеж, последван от огромен пожар. Това докара до отчасти сриване на постройка. Ранени са близо 30 души, заяви полицията. Не се знае повода за детонацията.   Броят на ранените нарасна на 30 души, след експлозията, която раздруса оживения Латински квартал в центъра на Париж. 7 от тях са в тежко положение.Спасителните служби не престават да търсят двама души, които към момента са в неопределеност в отломките на постройките. Предполага се, че са под руините.  Експлозията провокира пожари и сриването на две постройка, в която се обитава известно измежду задграничните студенти учебно заведение по дизайн.   Свидетели разказват оглушителна детонация и гигантско огнено кълбо, което се издигнало на няколко етажа на улица Сен Жак, близо до Парижката катедрала Нотр Дам и Люксембургската градина.
Беше голям звук и къщата се раздруса. Помислихме си какво ли става, помислихме, че може да е стихия, само че не беше. По-късно научихме, какво се е случило. Ужасно е. Там се намира музикалното учебно заведение.
Коста-Гаврас, режисьор

Кварталът беше отцепен, а десетки чиновници на незабавна помощ, служители на реда и бойци извършиха региона. На мястото работеха общо 230 пожарникари, както и девет лекари.Пожарът е зародил в историческия Пети регион на столицата, където се намира горещата туристическа точка - Латинският квартал. Началникът на парижката полиция споделя, че постройката, в която е станала детонацията, е частно учебно заведение - Парижката американска академия, която е учредена през 1965 година и предлага образование по фешън дизайн, интериорен дизайн, изобразително изкуство и креативно писане. Експлозията е била предшествана от приключване на газ, заяви кметът на региона, само че хората бяха изпаднали в суматоха.Междувременно френските прокурори обявиха, че повода за гърмежа не е открита.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР