Властите във Виена ще започнат от 13 декември постепенно да

...
Властите във Виена ще започнат от 13 декември постепенно да
Коментари Харесай

Властите във Виена прекратяват локдауна за ваксинирани

Властите във Виена ще стартират от 13 декември последователно да излизат от локдауна като смъкват рестриктивните мерки за излизане от къщи за имунизирани против коронавирус. Планира се от 20 декември през деня да работят заведенията за публично хранене за имунизирани и преболедували, а нощните заведения, както и по-рано, ще останат затворени. Това заяви през днешния ден кметът на Виена Михаел Лудвиг след края на съвещанието на оперативния щаб по въпроса за излизането на провинция Виена от локдауна.

По-рано новоназначеният канцлер Карл Нехамер разгласи началото на последователно излизане от националния локдаун от 13 декември, както се планираше в началото при въвеждането на рестриктивните мерки.
Многохиляден митинг във Виена против наложителната имунизация (ВИДЕО)
Над 40 000 души излязоха през днешния ден на митинги по улиците на Виена, несъгласни ограничаващите ограничения и със наложителната имунизация против к...

„ Договорихме се, че за имунизирани би трябвало да приключат на 13 декември. Всичко, което ви оповестявам сега, желая да обсъдя на следващия ден с членовете на държавното управление и ръководителите на останалите райони, с цел да вземем дефинитивно решение “, сподели Лудвиг на конференция във Виена.

От 13 декември при спазването на строги условия ще стартират да отварят комерсиалните центрове, салоните за хубост, разтривки и маникюр, спа центровете, културните институции и други. Планира се да бъдат отворени коледните базари, които също бяха принудени да не работят поради локдауна. Павилионите за храни и питиета на тези базари ще бъдат отворени едвам от 20 декември.

Също от 20 декември се възнамерява да проработят гастрономиите и хотелиерският бизнес при спазването на избрани условия – единствено за имунизирани и преболедували, акцентира градоначалникът. Нощните питейни заведения във Виена, обаче, остават затворени.

В Австрия е в действие Правителството възнамерява да анулира това на 13 декември, само че единствено за имунизирани и преболедували, а за неимунизираните рестриктивните мерки ще продължат да работят.
Виена вкара условие за наложителна имунизация при кандидатстване за работа в обществената сфера
Властите във Виена оповестиха въвеждането на изискване за наложителна имунизация против новия ковид при наемане на нови чиновници в со...

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР