Властите във Венецуела дадоха на американските дипломати три дни (72

...
Властите във Венецуела дадоха на американските дипломати три дни (72
Коментари Харесай

Венецуела даде 72 часа на дипломатите на САЩ да напуснат страната

Властите във Венецуела дадоха на американските дипломати три дни (72 часа) да изоставен латиноамериканската страна. Това разгласи венецуелският външен министър Хорхе Ареаза, представен от международните осведомителни организации.

" Дипломатическият личен състав на Съединени американски щати би трябвало да напусне територията на Венецуела в границите на 72 часа ", настоя Ареаза в " Туитър ".
 Съединени американски щати изтегля дипломатите си от Венецуела
Съединени американски щати изтегля дипломатите си от Венецуела

Заради утежняването на обстановката в страната

" Венецуела реши да не дава ново удължение на периода на наличието на американските дипломатически сътрудници, които към момента се намират в страната, заради което на 11 март 2019 година беше изтънчено от държавното управление на Съединени американски щати да напусне територията на страната с останалия си личен състав ", показаха от венецуелското външно министерство.

По-рано през днешния ден държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео разгласи, че Вашингтон ще изтегли целия си останал личен състав от Венецуела през седмицата, отбелязвайки, че наличието на дипломатите в латиноамериканската страна се е трансформирало в " ограничаване за американската политика ".

Американските дипломати останаха в страната макар решението на венецуелския президент Николас Мадуро да прекъсне дипломатическите връзки със Съединени американски щати, откакто Вашингтон призна опозиционния водач Хуан Гуайдо като краткотраен президент на Венецуела през януари. Помпео обаче по-рано отхвърли да се съобрази с настояванията, изтъквайки, че Мадуро не разполага с юридически пълномощия да афишира американските дипломати за личност нон грата .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР