Властите във Венеция обявиха, че въвеждат 12 златни правила за

...
Властите във Венеция обявиха, че въвеждат 12 златни правила за
Коментари Харесай

Глобяват туристи за непристойно поведение във Венеция

Властите във Венеция оповестиха, че вкарват „ 12 златни правила за държание на гостите ”. При нарушаване санкцията ще е от 25 до 500 евро, осведоми Народоосвободителна въстаническа армия.

„ Венецианските управляващи оповестиха увеличение на санкциите за непочтено държание. Вместо предходните 50 евро за къпане в каналите ще се заплащат 500 евро. За разходка в града по бански или с разголено тяло санкцията става 200 евро. По 100 евро ще се взимат от всеки, който си прави пикник на публично място или кара велосипед в пешеходни зони ”, се споделя в известието на Асоциацията на съветските туроператори.

Предвижда се санкция и за писане по монументи, която ще е в размер на 400 евро, както и за правене на отпадък - 25 евро.

Туристите ще бъдат осведомени за 12-те правила посредством нова акция „ Наслаждавай се. Уважавай Венеция ” в обществените мрежи, както и със известия и плакати на уеб страницата на общината, на билбордове и в местата, където има най-голямо скупчване на хора.

Кампанията ще е на 10 езика.

Във Венеция към този момент работи ограничаване на броя на туристите, които могат да посещават центъра на града. Вместо 100 000 души ще бъдат допускани единствено 60 000.

Въведен е и мораториум върху строителството на нови хотели и заведения за хранене за бързо хранене в историческата част на Венеция.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР