Властите във Великобритания предприеха нестандартен ход, за да накарат жителите

...
Властите във Великобритания предприеха нестандартен ход, за да накарат жителите
Коментари Харесай

Британците получават сериозна сума при отказ от автомобила си

Властите във Англия започнаха ексцентричен ход, с цел да накарат жителите на страната да се откажат от приложимост на старите си коли. Всеки един ще получи по 3000 английски лири (близо 3500 евро), като ще може да похарчи тази сума само за транспортни разноски, оповестява The Times.
Пробната стратегия, която би трябвало да усъвършенства екологичната конюнктура в огромните градове на Острова, започва още напролет в Ковънтри. Тя планува, на притежателите на бензинови коли, създадени преди 2016 година и на дизели от преди 2006 година, да бъде препоръчано да се откажат от своите транспортни средства.
 Камионите в Европа минават на ток по-рано от плануваното Камионите в Европа минават на ток по-рано от плануваното
Европейските компании-производители на камиони подписаха съглашение, съгласно което през 2040 година всички нови транспортни средства ще б...
Размерът на дотацията, готова от ръководещите е 3000 лири, които може да бъдат изхарчени за възнаграждение на пътувания с публичен превоз, с каршеринг (коли за кратковременен наем) и с такси, а също по този начин и за покупката на екологично средство за пътешестване - велосипед или електрически скутер.
По данни на Министерството на превоза Англия, единствено през 2019 година жителите на страната са навъртели на персоналните си коли общо 574 милиарда км, което е с 11% повече от 2014 година.
През предишния ноември управляващите в Обединеното кралство взеха решение да забранят продажбите на нови коли с мотори с вътрешно горене от 2030 година. Придобитите преди този момент транспортни средства ще продължат да се употребяват още 10 години, когато ще влезе и цялостната възбрана за прилагане на коли с бензинови или дизелови мотори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР