Властите в западните държави подготвят списък от мерки за противодействие

...
Властите в западните държави подготвят списък от мерки за противодействие
Коментари Харесай

The Times: Западът готви мерки за борба с паниката сред населението заради заплахите за ядрен удар

Властите в западните страни приготвят лист от ограничения за противопоставяне на суматоха измежду популацията във връзка със заканите на Путин за предполагаемо възможно потребление на нуклеарни оръжия от Русия в Украйна, оповестява английският вестник базирайки се на почитан чиновник от една от тези страни, която изданието не посочва.

Според изданието иде реч за ограничения за преодоляване на вълна от ненадейно презапасяване с храни и артикули от първа нужда в магазините и аптеките, както и за издание на брошури с указания при положение на нуклеарен удар.

Според източника на изданието, в неговата страна актуалната обстановка " не се счита за нуклеарна рецесия ". Той съобщи, че потреблението на нуклеарно оръжие би било нарушаване на табуто, което е в действие от 1945 година и ще докара до " най-сериозни последствия както за Русия, по този начин и за всички " страни.

По-рано НАТО заяви, че плануваните учения на алианса за нуклеарно въздържане с присъединяване на 14 страни ще се проведат от 17 до 30 октомври.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи преди дни, че събитията, при които би се наложило потребление на нуклеарни оръжия от Северноатлантическия алианс, са „ извънредно далечни “.

Столтенберг добави още, че алиансът ще следи от близко новите нуклеарни учения на Русия и ще резервира висока зоркост.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР