Властите в южния мексикански щат Чапас са арестували всички служители

...
Властите в южния мексикански щат Чапас са арестували всички служители
Коментари Харесай

100 мексикански ченгета бяха закопчани при спецакция

Властите в южния мексикански щат Чапас са арестували всички чиновници от полицейския сектор в селището Уитла, съобщи ТАСС.
При профилирана интервенция на чиновниците на реда от щата, подпомагани от военни на федералната войска, преди няколко дни са арестували 100 пазители на закона. На арестуваните са били повдигнати обвинявания в убийства, мъчения, търговия с опиати, рекет, превишаване на пълномощията и други закононарушения.
Ченгетата са трансформирали в единствените управници на града. До разкриването на тази страна в страната се е стигнало откакто единият от служителите на реда е прострелял сътрудник по време на спор за систематизиране на пари, получени от продажба на дрога. След ареста на 100-те ченгета опазването на реда в Уитла е било поето от щатски служители на реда.
Мексико е отбелязало черен връх при започване на тази година. За първите три месеца на 2018 година в цялата територия на латиноамериканската страна са били убити 33 333-ма души (с 9 % повече за същия от интервал на 2018 г.). Заради това президентът на латиноамериканската страна Андрес Мануел Лопес Обрадор неотдавна е декларирал, че управляващите изпитват компликации в битката против престъпността.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР