Властите в Южна Флорида съобщиха, че са арестували 19-годишен младеж

...
Властите в Южна Флорида съобщиха, че са арестували 19-годишен младеж
Коментари Харесай

Полицията във Флорида арестува 19-годишен младеж, след като каза, че е открил писмени заплахи за стрелба по време на рутинно спиране на трафика

Властите в Южна Флорида оповестиха, че са арестували 19-годишен юноша тази седмица, откакто споделиха, че са разкрили писмени закани за пукотевица и други офанзиви в автомобила му по време на рутинно прекъсване на трафика.

Полицейски чиновник от Юпитер, Флорида, спря Хенри Хортън IV на 18 септември поради изгаснал фар на белия пикап, който управляваше, съгласно клетвена декларация за евентуална причина от офиса на шерифа на окръг Палм Бийч.

По време на претършуване на транспортното средство на Хортън, служителят на реда откри голям брой ръкописни бележки с проект за закупуване на огнестрелни оръжия и „ ликвидиране на всички в OHS (гимназия Окичоби) с моите оръжия “, се споделя в клетвената декларация за евентуалната причина.

Хортън приключва гимназията, ситуирана в окръг Окичоби, през май 2022 година

Хортън споделил на служителя на реда, че е имал предходни проблеми с психологичното здраве и е „ имал голям брой мисли за всеобщо ликвидиране и е искал(а) да ги екзекутира, откакто навърши 22 години “, съгласно клетвената декларация.

Той е имал проекти да убие 15 души от гимназията на 2 януари 2026 година, на 22-ия си рожден ден, съгласно клетвената декларация.

Хортън сподели, че до момента в който е живял във Вирджиния, той непринудено се е приел в здравно заведение за оценка на психологичното здраве заради сходни мисли, се показва в клетвената декларация.

Властите го попитали накъде се е насочил, преди да бъде спрян. Хортън сподели, че пътува до Маями, с цел да прегледа черква, където сподели на следователите, че е възнамерявал да убие към 10 души след плануваното от него нахлуване през 2026 година в бившето му учебно заведение, съгласно клетвената декларация.

Хортън беше превозен до болница, с цел да получи оценка на психологичното здраве според Закона за психологичното здраве на Флорида, прочут като Закона на Бейкър, който разрешава на хората да бъдат наложително арестувани и подложени на обзор до 72 часа по време на психологична рецесия.

Училищният регион на окръг Окичоби работи с офиса на шерифа и офиса на държавния прокурор по този случай, сподели началникът Кен Кенуърти в документално изказване на CNN.

„ Окръгът ще употребява всички средства в границите на своите пълномощия, с цел да отбрани всички учебни кампуси и имущество, където живеят чиновници и възпитаници “, сподели Кенуърти.

 01 mitchell baseball MAP Mapbox

Хортън сподели на следователите, че също е посещавал и учил гимназия Марджъри Стоунман Дъглас в Паркланд, Флорида, се споделя в клетвената декларация.

Масов стрелец умъртви 17 души и рани 17 други в учебното заведение на окръг Брауърд на Свети Валентин през 2018 година

На 29 септември управляващите споделят, че Хортън е признал пред следователите, че е написал манифест и е написал закани за ликвидиране на мащехата си.

Следователите издадоха заповед за арест на Хортън, който беше задържан в четвъртък. Хортън е упрекнат в заплашване с писмени закани за ликвидиране или пострадване на друго лице, съгласно архивите на пандиза.

Той остава арестуван в пандиза на окръг Палм Бийч против гаранция от 1 милион $.

Хортън би трябвало да се яви в съда на 6 ноември, съгласно правосъдните протоколи. CNN не съумя да дефинира дали Horton има законно посланичество сега.

CNN се свърза с гимназията в Окичоби и с публичния бранител, назначен на Хортън.

Ашли Р. Уилямс от CNN способства за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР