Властите в Украйна обявиха голяма продажба“ на , в която

...
Властите в Украйна обявиха голяма продажба“ на , в която
Коментари Харесай

Срещу няколко милиона в Украйна можеш да си купиш затвор

Властите в Украйна оповестиха „ огромна продажба “ на, в която три поправителни институции и земята, върху която се намират, отиват на търг, предава РИА Новости.
По-рано министърът на правораздаването на Украйна Денис Малюска разгласи началото на " огромна продажба " на наказателни институции, като общо се възнамерява да се продадат над 100 обекта.
„ В рамките на „ Голямата приватизация на пандизите “ на се обявяватдва обекта на наказателната система - Лвовска поправителна колония № 48 и Южна поправителна колония № 51. Търгът би трябвало да се организира най-рано на 3 юни 2021 година ", съобщи пресслужбата на украинския кабинет на министрите.
В края на юли 2020 година Министерството на правораздаването на Украйна разгласи проекти да стартира продажба на замразени и освободени затвори още през предишното лято, само че това не беше направено. През февруари 2021 година отделът пусна за продажба първия обект в границите на „ огромната продажба “ на пандизите - поправителния център в Коцюбински край. Началната цена на обекта беше 220,2 милиона гривни (почти 8 милиона долара). Според ръководителя на правосъдното министерство обаче, заради повишената цена, предложения от евентуални купувачи не са получени, в тази връзка партидата ще бъде пусната още веднъж на търг. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР