Властите в Украйна блокират навлизането в открито море на 70

...
Властите в Украйна блокират навлизането в открито море на 70
Коментари Харесай

Русия обвини Украйна, че блокира 70 кораба на 16 държави

Властите в Украйна блокират навлизането в намерено море на 70 задгранични кораба от 16 страни. Това съобщи по време на брифинг в петък Михаил Мизинцев, началник на Националния център за ръководство на защитата на Руската федерация, представен от " Интерфакс ".

" В шест пристанища (Херсон, Николаев, Черноморск, Очаков, Одеса и Южни) остават блокирани 70 задгранични кораба от 16 страни. Заплахата от обстрел и висока заплаха от мини, основани от формален Киев, не разрешават на корабите да излизат свободно в намерено море ", сподели Мизинцев.
 11 български моряци остават на борда на кораба
11 български моряци остават на борда на кораба " Рожен " в региона на Черноморск

Там не се водят бойни дейности

Според него съветските въоръжени сили са основали нужните условия за действието на два морски филантропични коридора, които са безвредни пътища за придвижване на кораби.

Освен това, акцентира Мизинцев, Руската федерация способства за напъните на Организация на обединените нации за образуване на филантропичен кулоар за експорт на селскостопанска продукция от територията на Украйна.

Той напомни, че на 30 юни в символ на благосклонност дислоцираният там гарнизон на Въоръжените сили на Русия . " Това изцяло изобличава всички спекулации на Киев за невъзможността за експорт на зърно заради контрола на Русия върху северозападната част на Черно море ", сподели Мизинцев.

Според него киевските управляващи не престават по всевъзможен метод да заобикалят взаимоотношението с представители на непознати страни и корабни компании при решаването на въпроса за обезпечаване на безвредното излизане на блокираните кораби до сборните региони.

" Украинската страна продължава да заобикаля разчистването на черноморското крайбрежие наоколо до крайбрежията му, в това число крайбрежните води. В същото време съществува заплаха за корабоплаването и вреди на пристанищната инфраструктура от дрейфа на украински мини, откъснати от котва по крайбрежието на черноморските страни ", сподели Мизинцев.
 Украйна е унищожила съветски транспортен съд, пренасящ оръжия, в Черно море
Украйна е унищожила съветски транспортен съд, пренасящ оръжия, в Черно море

Първи триумф на Киев при потреблението на ракети " Харпун " против съветските Военноморски сили

Той означи, че Руската федерация " подхваща целия набор от ограничения за обезпечаване на сигурността на гражданското мореплаване във водите на Черно и Азовско море ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР