Властите в Уисконсин обмислят вариант да обособят специални ленти за

...
Властите в Уисконсин обмислят вариант да обособят специални ленти за
Коментари Харесай

Магистрала в САЩ ще получи лента за самоуправляеми коли



Властите в Уисконсин обмислят вид да обособят специфични ленти за самоуправляеми коли на автомагистралата I-94, които да обслужват мегафабриката на Foxconn в Рейсин Каунти. Тайванската компания - която обслужва колоси като Apple, Microsoft и Nintendo - е направила предлагането на среща с локални управници, спроед USA Today.

Фабриката, която компанията има намерение да построи, ще бъде на стойност 10 милиарда $ и ще се простира на съвсем два кдвадратни километра. Очаква се то да сътвори над 13 000 работни места в района, което пък слага проблем с извозването на тези служащи до и от оборудването. Идеята на Foxconn е да употребява обособена летна от автомагистралата (която по този начин или другояче следва да бъде разширена), с цел да транспортира служащите си с самостоятелни бусове.

Официален представител на Департамента по превоз в Уисконскин е декларирал, че предлагането е единствено едно от доста и ще бъде премислено съществено. Имайки поради парите на Foxconn, това може да стане първата в света автомагистрала с лента за самостоятелни коли. Друг е въпросът, че самостоятелната технология не би трябвало да има потребност от обособена лента, с цел да извършва дилемите си.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР