Властите в Турция водят все по-упорита битка срещу увеличаващите се

...
Властите в Турция водят все по-упорита битка срещу увеличаващите се
Коментари Харесай

Търговците в Турция отнасят глоби заради скъпите храни

Властите в Турция водят все по-упорита борба против увеличаващите се цени на храните, в опит да овладеят инфлацията в страната. Търговците към този момент са глобявани поради „ несъразмерните цени “ на някои артикули, открити при инспекциите на борсите от предходната седмица.
Министерството на търговията ще глоби 88 компании с санкции от над 2 млн. турски лири (381 000 долара). Други 76 компании са санкционирани общо с към 810 000 лири (154 000 долара) за продажба на нерегистрирани артикули и други нарушавания, оповестява в изказване министърът на търговията Рухсар Пекджан, представен от турски медии.
Правителството счита да подтиква турското земеделие, с цел да обезпечи непоклатимост на цените на храните. Властите считат да отстранен прекупвачите на аграрни артикули, които манипулират цените, като вместо това общините непосредствено ще продават плодове и зеленчуци на потребителите. Местните управляващи в Анкара и Истанбул ще отворят сергии за евтини зеленчуци на десетки места, предава Анадолската осведомителна организация.
" Ще използван интензивна стратегия във всички области, с цел да увеличим селскостопанската продукция и да осигурим непоклатимост в цените на питателните артикули ", написа министърът на стопанската система и финансите Берат Албайрак в Twitter.
Цялата публикация прочетете в Expert.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР