Властите в Турция няма да налагат нов локдаун, заяви днес

...
Властите в Турция няма да налагат нов локдаун, заяви днес
Коментари Харесай

Турция няма да налага нов локдаун

Властите в Турция няма да постановат нов локдаун, съобщи през днешния ден турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа, представен от турската телевизия ТРТ-Хабер.

Коджа приказва по отношение на увеличението на новите случаи на ковид в Европа и по отношение на решенията и проектите на държавните управления за локдаун и за въвеждане на други ограничаващи ограничения.

Плановете на Турция в границите на битката против разпространяването на ковид към този момент не се трансформират, сподели Коджа.

Изобщо не мислим за локдаун. Отново акцентираме смисъла на имунизацията. За следващ път акцентираме, че е извънредно значимо всеки да се имунизира, уточни здравният министър.

Той заяви, че в най-скоро време се чака да бъде готово турското лекарство против Covid-19, което ще се отпуска гратис за турските жители.

Коджа отхвърли изказванията, че няма задоволително медикаменти за лекуване на редица болести в аптеките и складовете в страната.

24 856 души са новозаразените в Турция за последното денонощие, сочат данни на турското министерство на опазването на здравето, представени от Анадолската организация.

Новозаразените в страната са с над 1000 повече по отношение на предходните дни. Експерти чакаха новите случаи в страната да спаднат под 22 хиляди на ден.

193-ма души са изгубили борбата с новия ковид за миналото денонощие. 28 935 жители са оздравели.

За последните 24 часа в страната са направени 361 005 хиляди теста за ковид.

Досега в Турция са сложени 119,5 милиона дози ваксини. 80,7 % от турските жители към този момент са изцяло имунизирани, а на 11,9 милиона души е сложена трета доза ваксина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР