Властите в Туркменистан събраха хиляди граждани на масови мероприятия за

...
Властите в Туркменистан събраха хиляди граждани на масови мероприятия за
Коментари Харесай

Голяма аномалия в една от малкото държави, където няма COVID-19

Властите в Туркменистан събраха хиляди жители на всеобщи мероприятия за отбелязване на Световния ден на здравето. Това оповестиха държавните медии, игнорирайки световната наклонност за обществено разграничаване за битка с разпространяването на пандемията на ковид, заяви Агенция Франс Прес.

Централноазиатската страна, дружно със Северна Корея, е една от шепата територии, за които се твърди, че няма случаи на вируса, който обгръща целия свят.

Държавната телевизия късно във вторник сподели стотици хора, носещи идентични цветни спортни екипи, каращи колела в стегната групировка в столицата Ашхабад. Друг репортаж сподели държавни чиновници, в това число медицински личен състав, които вършат извършения за разпъване вътре и отвън държавните здания. Държавните медии настояват, че 7000 жители са взели участие в колоездачни събития в богатата на газ някогашна руска страна, с цел да отбележат датата.

Президентът Гурбангули Бердимухамедов беше показан да язди кон и да кара колело с дребна група чиновници.

Туркменистан към момента не е записал случай на новия ковид, който покоси над 82 000 души по целия свят, макар че има граница с Иран, една от първите страни, наранени мощно от пандемията след Китай.

Правителството на страната е известно с държането в загадка на националните статистически данни, без значение дали са свързани със здравето или стопанската система. В същото време информация в държавните медии в сряда гласи, че управляващите построяват болница за лекуване на инфекциозни болести в региона на Ахал, в който се намира и столицата, само че не загатват COVID-19.

Преди седмица туркменистанските управляващи не разрешиха потреблението на думата "коронавирус ", както и носенето на маски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР