Властите в Тунис възнамеряват от следващата седмица да отворят икономиката.

...
Властите в Тунис възнамеряват от следващата седмица да отворят икономиката.
Коментари Харесай

Тунис отваря икономиката си въпреки натиска върху болниците

Властите в Тунис имат намерение от идната седмица да отворят стопанската система. Този ход ще бъде изработен след митинги на популацията против рестриктивните мерки поради вируса и макар огромния брой пациенти с Коронавирус и дефицита на О2 в лечебните заведения, съобщи Асошиейтед прес.

Миналата седмица в страната бяха затворени магазините и заведенията за хранене и бяха неразрешени всевъзможни спортни и културни прояви, а държавното управление предизвести, че здравната система е пред срив.

Затворени бяха и местата за молебствия, в това число за започващото през днешния ден честване на празника Рамазан байрам. Тунис е с максимален брой умряли с диагноза Коронавирус на глава от популацията измежду страните в Африка. Но популацията е недоволно и някои дребни предприемачи и търговци по пазарите се опълчиха на новия локдаун, предава Българска телеграфна агенция. 

Правителството разгласи, че от 16 май ще задейства проектите си за отваряне на стопанската система и даде обещание помощи за бизнеса и бедните. От неделя полицейският час ще стартира не от 19:00, а от 22:00 часа. Джамиите, заведенията за хранене и учебните заведения ще бъдат отворени при съблюдаване на физическа отдалеченост сред хората и други хигиенични ограничения. Пристигащите в страната към момента ще подлежат на карантиниране. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР