Властите в Цюрих изплатиха на градските служители двойна заплата за

...
Властите в Цюрих изплатиха на градските служители двойна заплата за
Коментари Харесай

Техническа грешка струва на Цюрих близо 200 милиона долара

Властите в Цюрих изплатиха на градските чиновници двойна заплата за февруари заради техническа неточност, се споделя в изказване, оповестено в понеделник на формалния уеб страница на градския съвет на Цюрих.

Според изказването грешката е зародила, когато държавната Zuercher Kantonalbank (ZKB), която се занимава с преводите на заплатите в града, е обработвала заплащанията за този месец. В резултат на неточност, дължаща се на нередовен програмен продукт, заплатите са били изпратени два пъти.

Софтуерът е бил възложен от един от изпълнителите на Swisscom AG, водещата телекомуникационна компания в страната, която обработва платежните транзакции за ZKB. В изказване късно в понеделник компанията заяви, че е осведомена с случая и е почнала вътрешно следствие на аргументите за него.
Общо заплащанията на заплати в понеделник възлизат на към 350 млн. франка (400 млн. долара), като половината от тях са изпратени простъпка.

Властите в Цюрих обявиха, че чиновниците на града - към 30 000 души - не могат да задържат спомагателните средства и са длъжни да ги върнат. В изказването обаче не се показва ясно по какъв начин ще бъде реализирано това, като се показва единствено, че засегнатите хора ще бъдат " навреме осведомени за детайлностите по връщането ".

" ZKB се извинява на всички чиновници на град Цюрих за породеното стеснение. Банката работи с град Цюрих по препоръчано решение за просто възобновяване на сумата, платена два пъти ", се споделя в изказването на банката.

Инцидентът провокира лавина от мнения в градската интранет мрежа, като някои локални поданици се майтапиха с " пилотен план за 14-та месечна заплата " или " промяна на инфлацията ", до момента в който други призоваваха за повтаряне.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР