Властите в Техеран очакват изтребители Су-35 от Русия през март,

...
Властите в Техеран очакват изтребители Су-35 от Русия през март,
Коментари Харесай

Иран очаква доставки на Су-35 през пролетта

Властите в Техеран чакат изтребители Су-35 от Русия през март, а също по този начин доставки на средства за противовъздушна защита, ракетни системи и хеликоптери, оповестява иранската организация Tasnim , базирайки се на член на комисията по национална сигурност и външна политика на Народното събрание Шахрияр Хейдари.

По думите му доставката на Су-35 би трябвало да бъде осъществена в края на март. Освен самолети Иран поръча и друга военна техника от Русия, в това число средства за противовъздушна защита, ракетни системи и хеликоптери, доставките на които също би трябвало да бъдат изпълнени " скоро “.

По-рано медии оповестиха, че Иран ще получи 24 двумоторни бойни самолета от четвърто потомство. Предполага се, че част от тях ще бъдат дислоцирани в 8-ма тактическа авиобаза на Военновъздушни сили на Иран в Исфахан.

През последните години Техеран не е придобил нито един нов изтребител. Няколко съветски МиГ-29 бяха закупени от ислямската република още през 90-те години на предишния век.

Отбелязва се, че двете страни неотдавна са подписали огромни съглашения, ориентирани към подсилване на икономическото, комерсиалното, енергийното и военното съдействие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР