Властите в страната обявиха, че вълната Омикрон е вече пречупенаПремиерът

...
Властите в страната обявиха, че вълната Омикрон е вече пречупенаПремиерът
Коментари Харесай

Израел се отказва от зеления сертификат

Властите в страната оповестиха, че вълната Омикрон е към този момент пречупена

Премиерът на Израел съобщи, че системата за имунизация против ковид в страната, наречена "зелен пропуск ", ще бъде прекратена, защото новите случаи на КОВИД-19 за денонощие не престават да понижават, осведоми Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

След среща със здравни чиновници през днешния ден Нафтали Бенет съобщи, че вълната от Омикрон в Израел „ е пречупена “ и че следва в допълнение понижаване на рестриктивните мерки поради ковид.

В Израел зеленият пропуск - цифров паспорт за имунизация - лимитира достъпа в закрити пространства и огромни събирания за хората, които не са преболедували коронавирус или са получили най-малко три дози ваксина.

Въпреки че броят на новите случаи остава висок, израелското министерство на опазването на здравето оповестява за постоянен спад на тежките случаи на КОВИД-19 след пика на вълната на Омикрон в страната по-рано през февруари.

Миналата година Израел побърза да имунизира по-голямата част от възрастното си население, откакто подписа договорка с „ Пфайзер “ за продан на медицински данни в подмяна на непрекъснати доставки на дози. Около 48 на 100 от 9,4-милионното население на Израел са получили три дози от имунизацията на „ Пфайзер "/ "Бионтех “, откогато страната стартира имунизационната си акция в края на 2020 година Над 72 % от популацията на страната са получили най-малко една доза.

За изтеклите две години от началото на пандемията в Израел са умряли 9710 души с ковид.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР