Властите в Скопие да предприемат мерки за прекратяване езика на

...
Властите в Скопие да предприемат мерки за прекратяване езика на
Коментари Харесай

Външно отново призова Скопие да спре с езика на омразата |

Властите в Скопие да подхващат ограничения за преустановяване езика на омразата и за отбрана на своите граждани с българско съзнание. За това прикани българското външно министерство в обява на страницата на ведомството във фейсбук.

В нея се споделя, че Министерство на външните работи следи деликатно продължаващите изявления в обществените медии със списъци на български жители в Северна Македония, призоваващи към разпра с тях.



Междувременно посолството ни в Македония продължи и през днешния ден с дарителската си акция в границите на плана „ Български коледни празници " като даде 185 коледни пакета с лакомства и учебни принадлежности за деца в Скопие и Охрид.

Посланикът ни Ангел Ангелов и брачната половинка му Биляна Ангелова връчиха подаръците на съдружие „ В моя свят ", предопределени за ползвателите на Центъра за деца с проблеми в аутистичния набор в град Охрид, както и на SOS детско населено място в град Скопие и на Съюза на слепите – Скопие, оповестиха от Министерство на външните работи.

Така през последните дни в границите на финансирания от Външно план „ Български коледни празници " дипломатическата ни задача зарадва с дарове общо 455 деца в Република Северна Македония.

Генералното ни консулство в Битоля също се включи в дарителската акция. Генералният ни консул Димитър Иванов даде през днешния ден 140 пакета с играчки и лакомства на кметовете на общините Могила и Новаци. Подаръците ще бъдат раздадени на деца в неравностойно състояние. Празнични пакети от името на България ще получат и децата от Центъра за лекуване на хора с интелектуални и двигателни проблеми, както и тези, лекувани от Сдружение за поддръжка на деца и фамилии с атипично развиване „ Хармоничен свят " от Битоля.

Даренията бяха признати с признателност към българската страна за поддръжката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР