Властите в Сингапур планират да инсталират нови апарати за провеждането

...
Властите в Сингапур планират да инсталират нови апарати за провеждането
Коментари Харесай

Сингапур започва използването на дихателни тестове за Covid-19

Властите в Сингапур възнамеряват да конфигурират нови апарати за провеждането на дихателни проби против Covid-19 на летището и по време на огромни мероприятия, написа в. " Стрейтс таймс ".

Устройството " Трейси Екс " сподели по време на клиничните си тествания акуратност от 95 %, която е съвсем съпоставима с писиар тестванията. При това цената на всяко проучване възлиза единствено на 20 $ и крайният резултат може да бъде получен след две минути.

Споменатите устройства започнаха работа в тестов режим в Националния център по инфекциозни болести и на летището Чанги, където се ревизират идващите пасажери. През юни приборите ще бъдат пуснати в всеобщо произвеждане.

По време на първия стадий месечно ще бъдат пускани към 200 хиляди теста. Целта е цифрата да доближи два милиона бройки месечно. Както означават конструкторите, при всяко издишване се изхвърлят летливи органични съединения, които се образуват в резултат на разнообразни биохимични реакции в клетките на индивида. Приборът е кадърен да записва промените в химическия състав на дъха.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР