Властите в силна европейска държава отправиха ясно послание към Русия.Парламентът

...
Властите в силна европейска държава отправиха ясно послание към Русия.Парламентът
Коментари Харесай

Парламентът в Чехия определи режима в Русия като терористичен

Властите в мощна европейска страна насочиха ясно обръщение към Русия.

Парламентът на Чехия дефинира " настоящия режим в Русия " като " терористичен " поради започването на войната в Украйна, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Сто двадесет и девет депутати утвърдиха препоръчаната резолюция във вторник, до момента в който 14 представители на крайнодясната партия " Свобода и директна народна власт " се оповестиха срещу. Тринайсет от законотворците гласоподаваха " въздържал се ".

В резолюцията Москва се упреква, че е предизвикала боязън и гнет в Украйна с офанзивите си по цивилни и енергийна инфраструктура. " Това са терористични способи ", се показва в документа.

Гласуването беше извършено преди съобщението за експлозия в полско градче на границата с Украйна. Западните съдружници обявиха, че проверяват, само че не можаха да потвърдят информация, че е резултат от заблудени съветски ракети. Руското министерство на защитата отхвърли да има забъркани съветски оръжия.

Чехия е ротационен ръководител на Европейския съюз до края на годината и основен съдружник на украинското държавно управление.

Либерално-консервативният кабинет в Прага е доставил въоръжение на Киев в размер на 1.9 милиарда $ от началото на годината.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР