Властите в щата Пернамбуко в североизточната част на Бразилия съобщиха

...
Властите в щата Пернамбуко в североизточната част на Бразилия съобщиха
Коментари Харесай

Стотици загинали и изчезнали след наводненията в Бразилия

Властите в щата Пернамбуко в североизточната част на Бразилия оповестиха в понеделник, че са доказани 91 смъртни случая при наводненията през уикенда.

Десетки други към момента са в неопределеност , заяви АП.

Стотици щатски и федерални спасители са търсили 26 души, които сега са в неопределеност, съгласно формалното изказване.

Президентът на Бразилия Жаир Болсонару в понеделник посети наранени от бедствието региони. Кацането на хеликоптера, с който е летял, не е било допустимо заради изискванията, е декларирал той пред кореспонденти.

Той също по този начин е отбелязал, че страната неотдавна е претърпяла сходни бедствия в планините над Рио де Жанейро , в южния щат Баия и в щата Минас Жерайс.

" За страдание тези произшествия се случват в страна с размер на континент, сподели той. Всички явно сме тъжни. Изразяваме съчувствието си към членовете на фамилията. Нашата по-голяма цел е да успокоим фамилиите и също по този начин с материални средства да се грижим за популацията. "

Правителството се стреми да даде средства на общините , които са оповестили изключително състояние, сподели на конференцията министърът на районното развиване Даниел Ферейра. Той също по този начин акцентира нова кредитна линия, налична за градовете, наранени от сходни бедствия.

Експертите споделят, че изменението на климата способства за по-интензивните превалявания, а Междуправителствената група по изменение на климата класифицира столичния район на Ресифи като един от най-уязвимите градове в света. Ниско разположеният регион на метрото е ситуиран в делтата на три реки, включва заливни низини и мрежа от десетки канали и е дом за към 4 милиона души.
 Снимка 575898
Източник:

През март Ресифи стана първият град в Латинска Америка, който се включи в стратегия, която ще сътвори застраховка против климатични бедствия, основана от мрежа от локални и районни държавни управления и финансирана от немската банка за развиване KfW.

Държавният орган за гражданска отбрана съобщи в изказване, че наводнението е изселило 5000 души от домовете им и е засилило паниката си за към момента висок риск от свлачища.

Валежите не престават, въпреки и с по-малка активност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР