Властите в Северна Македония вече не разрешавали да притежаваш и

...
Властите в Северна Македония вече не разрешавали да притежаваш и
Коментари Харесай

Страхотен проблем в РС Македония! Забраняват колите с българска регистрация

Властите в Северна Македония към този момент не разрешавали да притежаваш и управляваш на територията на страната кола с българска регистрация, споделиха чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево ".

Срокът за пререгистриране на лек автомобил, регистриран в Кюстендил и въобще в България, е 5 дни, за товарните коли - 3 дни, споделиха осведомени с казуса.

Имало много върнати МПС на македонския пункт " Деве хълм ".

Стотици македонци са закупили до момента в Кюстендил най-вече коли втора ръка. И ги ръководят с кюстендилска регистрация.

На процедура македонци с българско поданство към този момент стопират да купуват кола в България, в случай че не я записват в Северна Македония в избрания период.

Предприемач от Кюстендил, съдействал до момента на македонци да закупят или записват автомобил в КАТ и в общината в града разяснява пред БНР следното.

" Има страховит проблем. Всичките български коли ги връщат, не дават да влизат в Македония и им поставят възбрана. Взимат им колите, желаят да ги обмитяват и да бъдат с македонски номера. На границата всички коли с българска регистрация ги връщат или глобяват. Трябва да ги обмитяват и да поставят македонски номера на колите. Това значи, че ще спрат да записват и тук, при нас. Няма да се прави " Гражданска отговорност ", няма да се вършат винетки. За камионите три дни е срокът. Повече камион с българска регистрация влекач не може да седи в Македония ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР