Властите в Северна Корея заявиха сутринта в неделя, че е

...
Властите в Северна Корея заявиха сутринта в неделя, че е
Коментари Харесай

Северна Корея с тест на разузнавателни сателитни системи

Властите в Северна Корея обявиха сутринта в неделя, че е бил извършен " различен значим " тест за разследващи сателитни системи. Това заяви държавната осведомителна организация KCNA. Съобщението идва единствено ден, откакто районните военни управляващи оповестиха за изстрелването на балистична ракета от страната за повторно за седмица.

Изстрелването предстоящо бе наказано от страна на държавните управления в Съединените щати, Южна Корея и Япония, които се притесняват, че Северът се готви да организира огромен оръжеен тест през идващите месеци. Те виждат изстрелванията на спътниците на Севера като фино забулени проби на технологии за балистични ракети, неразрешени с резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Националната администрация за аерокосмическо развиване на Северна Корея (NADA) и Академията за отбранителни науки организираха изстрелването " по проекта за създаване на разследващ сателит ", заяви KCNA.

Това беше второто сходно изстрелване за седмица за тестване на сателитно съоръжение и деветото изстрелване на ракета тази година.

" Чрез теста NADA удостовери надеждността на системата за предаване и приемане на данни на спътника, неговата система за ръководство и разнообразни наземни системи за ръководство ", сподели KCNA.

Подобно на последния тест на 27 февруари, KCNA не прецизира вида ракета, употребена при изстрелването, само че управляващите в Южна Корея обявиха, че наподобява е балистична ракета, изстреляна от регион покрай Пхенян, където се намира интернационалното летище.

Военните на Южна Корея обявиха, че севернокорейската ракета е достигнала височина от към 560 км и е прелетяла 270 км.

На фона на закъсалите договаряния за нуклеарно разоръжаване, Северна Корея организира рекорден брой изстрелвания на оръжия през януари и допусна, че може да възобнови тестванията на нуклеарни оръжия или на своите междуконтинентални балистични ракети (ICBM) с максимален обхват на деяние за първи път от 2017 година

Съботният тест пристигна единствено дни преди президентските избори в сряда в Южна Корея, където управляващите се приготвят за опит на Северна Корея да изстреля своя шпионски спътник в орбита в близко бъдеще.

" Всяко изстрелване на спътник би довело до съществени последствия, защото това е същата технология, употребена за изстрелване на ICBM ", сподели за Ройтерс Ли Йон-Сок, висшият консултант по външната политика на претендента на ръководещата партия Ли Дже-мюн.

Южна Корея също прокарва проекти за лични галактически ракети-носители, които не са неразрешени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Тя възнамерява да тества галактически снаряд с твърдо гориво този месец като част от план за разполагане на лични военни спътници за наблюдаване за наблюдаване на Севера, заяви организация Yonhap.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР