Властите в Северна Корея съобщиха за 296 180 със симптоми

...
Властите в Северна Корея съобщиха за 296 180 със симптоми
Коментари Харесай

Пандемия! Северна Корея регистрира още 296 180 със симптоми и 15 починали с коронавирус

Властите в Северна Корея оповестиха за 296 180 със признаци и 15 смъртни случая, свързани с затруднения от ковид.

Това заяви в неделя държавната осведомителна организация KCNA.

Не се прецизира какъв брой от тези случаи са дали позитивна проба за Covid-19.

Припомняме, че по-рано водачът на Северна Корея Ким Чен-ун разгласи първото огнище на Covid-19 в страната за " огромно злополучие ", като заяви за още 21 смъртни случая.

Държавните медии оповестиха, че 174 440 души са били регистрирани със признаци единствено в петък, до момента в който страната се бори да забави разпространяването на Covid-19 измежду неимунизираното си население.

Северна Корея заяви в събота, че общо 27 души са умряли, а 524 440 са се разболели на фона на бързото разпространяване от края на април. В известието се споделя още, че 280 810 души остават под карантина.

По време на среща за антивирусни тактики в събота Ким прикани за единение сред държавното управление и хората, с цел да стабилизира огнището допустимо най-бързо.

Ким сподели, че има " религия, че можем да преодолеем тази злонамерена инфекциозна болест в границите на допустимо най-кратък интервал ".

Страната наложи блокиране в цялата страна в четвъртък, откакто удостовери първите си инфекции с Covid-19 от началото на пандемията.

Ким сподели, че ще следват китайския модел за предварителна защита на вируси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР