Властите в Саудитска Арабия се стремят да конфискуват пари в

...
Властите в Саудитска Арабия се стремят да конфискуват пари в
Коментари Харесай

Саудитското правителство може да конфискува до 800 млрд. долара във връзка с антикорупционната чистка



Властите в Саудитска Арабия се стремят да конфискуват пари в кеш и други финансови активи на стойност до 800 милиарда $ предвид на разширяващите се ограничения против хипотетичната корупция измежду елита на Кралството, оповестява " Уолстрийт Джърнъл ", цитирайки лица, осведомени с въпроса.

Няколко видни предприемачи са измежду тези, които бяха задържаните в дните, откакто в събота саудитските управляващи стартираха огромна антикорупционна чистка, задържайки повече от 60 принцове, висши длъжностни лица и други изтъкнати саудитци. Сред арестуваните е и милиардера Алуалид бин Талал, чието благосъстояние се стопи с 1 трлн. $ единствено в границите на последните дни след неговия арест.

Централната банка на страната - Saudi Arabian Monetary Authority, разгласи във вторник вечерта, че е замразила банковите сметки на лицата, представляващи интерес, като решението е в отговор на настояването на основния прокурор в очакване на завеждането на правосъдни каузи против тях.

Настоящата чистка измежду елита на Саудитска Арабия е най-мащабната в неотдавнашната история на Кралството. През юни принц Мохамед бин Салман - наследник на крал Салман, беше изненадващо избран за правоприемник на трона, след което той стартира развой на консолидиране на властта. Мохамед бин Салман съобщи, че е належащо да се оправи с корупцията на най-високо ниво, с цел да може да бъде изработен главен ремонт на мощно подвластната от петрола саудитска стопанска система.

Предприеманите репресивни ограничения също по този начин биха могли да оказват помощ за попълване на държавната хазна. Правителството разгласи, че средствата, насъбрани посредством корупция, ще станат държавна благосъстоятелност, като лицата, които са осведомени с въпроса и са представени от " Уолстрийт Джърнъл ", показват, че управляващите в страната правят оценка активите, които могат да бъдат възвърне на хазната на стойност до 3 трлн. саудитски риала или към 800 милиарда щатски $.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР