Властите в Саудитска Арабия са започнали разследване заради външния вид

...
Властите в Саудитска Арабия са започнали разследване заради външния вид
Коментари Харесай

Шок в Саудитска Арабия: Властите готвят сурово наказание за моделка мюсюлманка заради това ВИДЕО

Властите в Саудитска Арабия са почнали следствие поради външния тип на момичето от клипа, ходещо по пола над коляното и пай топ от античната цитадела Ушайкир, съобщи BBC. На видеото, което е провокирало бурни реакции, е хванат саудитският модел Хулуд. Някои поданици желаеха да задържат младото момиче за засегнатост на ислямските правила. Други опазиха модела, като означават, че дамата е свободна да носи това, което желае.

" Мислех, че бомба е избухнала и е умъртвила някого. Оказа се, че цялата работа е в къса пола, която не се харесва на всички " изрази шока си от реакцията на потребителите в обществените мрежи писателят Уал Ал Джасим.

Защитници на модела също показаха мнение, че, в случай че на видеото е чужденец, никой няма да каже нищо неприятно против нея. Хората са възмутени, че възнамеряват да арестуват момичето.

В Саудитска Арабия правата на дамите са мощно лимитирани. Представителките на нежния пол са задължени да носят забрадки и Абаи - необятни облекла, покриващи една жена от главата до петите.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР