Властите в Саудитска арабия арестуваха мъж, заплашвал да нападне жени

...
Властите в Саудитска арабия арестуваха мъж, заплашвал да нападне жени
Коментари Харесай

Саудитска арабия скочи на мъж, заплашил да изгаря жени шофьори

Властите в Саудитска арабия арестуваха мъж, заплашвал да нападне дами водачи. Това е декларирал по-рано през днешния ден шефът на полицията в арабската страна, заяви Ройтерс.

Припомняме, на 27 септември, сряда, кралят на Саудитска Арабия подписа декрет, допускащ на дамите да карат. Указът влиза в действие от месец юни 2018 година.

 Жените в Саудитска Арабия към този момент ще могат са карат
Жените в Саудитска Арабия към този момент ще могат са карат

Кралят на Саудитска Арабия подписа декрет...

Според пост на Министерството на вътрешните работи на Саудитска арабия в обществените мрежи полицията е заловила мъжа, отправящ закани, в източните провинции на кралството. Към момента мъжът не бил разпознат. Според локалните медии задържанията е на 20-годишна възраст.

До ареста на мъжа се е стигнало, откакто той е популяризирал малко видео, в което казвал, че се заклева да изгори всяка жена, която счупи автомобил.

Отделно от този случай управата в Саудитска арабия е поискала от вътрешния министър да изготви в 60-дневен период закон срещу издевателството, омразата и насилието. Законът би трябвало ясно да следва " заплахата, подбудена от омразата... и нейното несъгласие с полезностите на исляма ".

Новият закон ще бъде и в директна връзка в новия декрет, тъй като указът ще докара до това дамите да реализират повече физически контакти с непознати мъже като други водачи или пътни служители на реда, да вземем за пример.

 Изчезналите принцове на Саудитска Арабия
Изчезналите принцове на Саудитска Арабия

Или каква е цената да критикуваш ръководството на личното си семейство

Припомняме и че Саудитска арабия е единствената страна в света, в която дамите нямат правото да ръководят кола.

Голяма част от популацията на страната е приветствало с наслада новината за премахването на възбраната дами да карат. Имало обаче и хора, които били комплицирани от решението на краля.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР