Властите в САЩ се договориха с компанията Пфайзерза доставката на

...
Властите в САЩ се договориха с компанията Пфайзерза доставката на
Коментари Харесай

САЩ договориха с Пфайзер доставка на 1 милион дози от новото лекарство срещу коронавирус

Властите в Съединени американски щати се договориха с компанията " Пфайзер " за доставката на няколко милиона дози от новото пробно лекарство против ковид, в случай че то бъде прието за дейно и утвърдено от американската Агенция за храните и медикаментите (FDA), съобщи президентът Джо Байдън.

„ Още една добра вест. Вчера получихме вълнуваща вест за още едно евентуално мощно лекуване на ковид – това са таблетки, създадени от " Пфайзер ", които могат да понижат доста риска от хоспитализация или гибел, в случай че се одобряват скоро, откакто сте се заразили”, сподели президентът.

„ Ако бъдат позволени от организацията, скоро у нас може да се появят таблетки, които разрешават да се излекувате след заразяване с вируса”, посочи той.

Байдън заяви, че страната е поръчала към този момент един милион дози.

„ Този тип лекуване ще стане още един инструмент в нашия боеприпас, с чиято помощ ще можем да защитим хората от най-лошите последствия на коронавируса”, сподели още Байдън.

Днес " Пфайзер " заяви, че клиничното изпитване на първото по рода си хапче за лекуване на COVID-19 демонстрира, че то е доста дейно. Лекарството реализира 89% понижение на риска от хоспитализация или гибел измежду възрастни пациенти с ковид, които са изложени на висок риск от развиване на тежко заболяване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР