Властите в САЩ са изготвили неокончателен списък с около 60

...
Властите в САЩ са изготвили неокончателен списък с около 60
Коментари Харесай

САЩ удрят с нови санкции венецуелските управляващи

Властите в Съединени американски щати са изготвили временен лист с към 60 венецуелски държавни чиновници и членове на фамилиите им. Те могат да бъдат глобени при първите наказателни ограничения след оспорваните президентски избори в южноамериканската страна през юли. 

Санкциите ще наложат забрани за пътешестване  и ще забранят на юридически лица от Съединени американски щати бизнес с тях.

Това оповестява в сряда " Ройтерс ", като цитира свои източници.
 Г-7 настоя за цялостна бистрота след изборите във Венецуела
Г-7 настоя за цялостна бистрота след изборите във Венецуела

Преизбирането на Мадуро докара до митинги

Предложеният лист включва чиновници от Националния изборен съвет на Венецуела, Върховния съд и контраразузнавателната полиция, които са били забъркани в политическия безпорядък, споделиха хората.

Министерството на финансите на Съединени американски щати показа плана на листата през последните дни на Държавния департамент.  Броят на лицата в него може да се промени.

Припомняме, че настоящият президент Николас Мадуро бе разгласен за победител на изборите на 28 юли, без да разкрива цялостните резултати от гласовете. Върховният съд на Венецуела този месец стартира одит на вота, само че специалисти и наблюдаващи на изборите споделят, че е малко евентуално да има смяна.

Щабът на противника Едмундо

против опозиционните водачи, оспорващи резултатите от президентските избори. Те са упрекнати в подстрекателство на служители на реда и военни към нарушение на закона, разгласи основният прокурор Тарек Сааб. 

Вашингтон и други държавни управления оспориха декларираната изборна победа на Мадуро
 Венецуела стартира наказателно гонене против опозиционни водачи
Венецуела стартира наказателно гонене против опозиционни водачи

Обвиняват протестиращи жители в тероризъм

Държавният департамент на Съединени американски щати отхвърли коментар. Министерството на финансите на Съединени американски щати и министерството на външните работи на Венецуела не дадоха отговор на претенции за коментар.

Помощник-секретарят на Съединени американски щати по въпросите на Западното полукълбо, Брайън Никълс, във вторник сподели на уеб страницата на обществените медии X, че Вашингтон ще " потърси отговорност от тези, които разрешават изборни измами и репресии ".

Министърът на външните работи на Венецуела Иван Хил през последните дни отговори на американски чиновници във връзка X, обвинявайки Вашингтон в организирането на " прелом " против Мадуро.

Съседните народи и Съединени американски щати, Канада, Европейският съюз (ЕС) и районната Организация на американските страни ускориха апелите за издание на цялостните резултати. Досега обаче те не са посочили доста признаци на твърди дейности във връзка с това, което някои осъдиха като машинация при гласоподаване.

Високопоставени чиновници на Съединени американски щати обявиха, че изборната операция е лишила " всякакво доверие " от изказванието за победа на Мадуро и е оставила вратата отворена за нови наказания.

" В съгласуваност с нашите сътрудници обмисляме набор от варианти за стимулиране и оказване на напън върху Мадуро да признае резултатите от изборите ", сподели представител на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати пред Ройтерс предходната седмица.
 Протестите против Николас Мадуро във Венецуела не стихват
Протестите против Николас Мадуро във Венецуела не стихват

На митинг в Каракас се появи водачът на опозицията Мария Мачадо

Съединени американски щати също по този начин са " доста обезпокоени от случайните репресии и безразборното задържане на последователи на опозицията от венецуелските сили за сигурност ", добави представителят.

Възможностите на Вашингтон да наложи спомагателни наказания са лимитирани. Преди пет години Съединени американски щати оповестиха най-строгите ограничения до момента след непризнатото първо преизбиране на Мадуро. Оттогава тези ограничения засегнаха петролния бранш на членката на ОПЕК.

През април Министерството на финансите реши да не възобнови необятен лиценз, който краткотрайно даде на Венецуела средствата за свободен експорт на своя нефт. Вместо това Съединени американски щати издадоха самостоятелни лицензи на някои енергийни компании.

Вашингтон към този момент глоби доста основни венецуелски чиновници, в това число ръководителя на CNE Елвис Аморосо.
 Съединени американски щати признаха претендента на опозицията за победител на изборите във Венецуела
Съединени американски щати признаха претендента на опозицията за победител на изборите във Венецуела

Предстои ли повтаряне на обстановката с Хуан Гуайдо?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР