Властите в САЩ са издали визи, позволяващи на президента на

...
Властите в САЩ са издали визи, позволяващи на президента на
Коментари Харесай

САЩ дадоха визи на Рохани и Зариф

Властите в Съединени американски щати са издали визи, позволяващи на президента на Иран Хасан Рохани и на външния министър Мохамад Джавад Зариф да дойдат в Ню Йорк за годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, заяви представителят на иранската задача в международната организация Алиреза Мирюсефи, представен от Ройтерс.

Говорителят на иранското външно министерство Абас Мусави удостовери в Туитър, че министър Джавад Зариф има намерение да отпътува за Ню Йорк на следващия ден, 20 септември, за присъединяване в 74-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Това стана няколко часа след опасност на Иран, че удар от страна на Съединени американски щати или ръководената от Саудитска Арабия коалиция ще докара до повсеместна война. Напрежението в района ескалира след неотдавнашните офанзиви с дронове против две саудитски петролни рафинерии. Щатите упрекнаха, че нападението направено точно от Техеран, а "няма доказателства, че хусите стоят зад това ", макар че йеменските бунтовници поеха цялостна отговорност за събитията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР