Властите в САЩ са готови да ваксинират всички деца в

...
Властите в САЩ са готови да ваксинират всички деца в
Коментари Харесай

САЩ са готови да ваксинират децата между 5 и 11 години

Властите в Съединени американски щати са подготвени да имунизират всички деца в страната на възраст сред 5 и 11 години против ковид. Това заяви на къс брифинг в Белия дом президентът Джо Байдън.

" Знам, че родителите чакат с неспокойствие имунизациите за деца на възраст 5-11 година Добрата вест е, че Администрацията по храните и медикаментите (към Министерството на здравеопазването и човешките запаси на САЩ) и специалистите от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите са подготвени да вземат решение през идващите няколко седмици дали имунизацията ще бъде утвърдена за тази възрастова група ", американският президент.

" Ако бъде утвърдена имунизацията, тогава ние сме подготвени да действаме. Закупили сме толкоз доста дози ваксини, че те ще са задоволителни за всички деца в Съединени американски щати на възраст от 5 до 11 години ", сподели Байдън.

Той даде обещание, че имунизацията на децата ще бъде проведена по комфортен за родителите метод.

По-рано от компанията " Пфайзер " подадоха заявление до Администрацията по храните и медикаментите за одобрение за незабавна приложимост на тяхната ваксина измежду деца на възраст от 5 до 11 години. В момента тя е утвърдена за приложимост при младежи над 16 години и за незабавна приложимост при юноши от 12 до 15 години. Използването на ваксини на други компании при деца към момента не е утвърдено в Съединени американски щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР