Властите в САЩ са готови да ваксинират всички деца в

Властите в САЩ са готови да ваксинират всички деца в ...

САЩ са готови да ваксинират децата между 5 и 11 години


Властите в САЩ са готови да ваксинират всички деца в страната на възраст между 5 и 11 години срещу коронавирус. Това съобщи на кратък брифинг в Белия дом президентът Джо Байдън.

"Знам, че родителите очакват с нетърпение ваксините за деца на възраст 5-11 г. Добрата новина е, че Администрацията по храните и лекарствата (към Министерството на здравеопазването и човешките ресурси на САЩ) и експертите от Центровете за контрол и превенция на заболяванията са готови да вземат решение през следващите няколко седмици дали ваксината ще бъде одобрена за тази възрастова група", американският президент.

"Ако бъде одобрена ваксината, тогава ние сме готови да действаме. Закупили сме толкова много дози ваксини, че те ще са достатъчни за всички деца в САЩ на възраст от 5 до 11 години", каза Байдън.

Той обеща, че ваксинацията на децата ще бъде организирана по удобен за родителите начин.

По-рано от компанията "Пфайзер" подадоха заявление до Администрацията по храните и лекарствата за одобряване за спешна употреба на тяхната ваксина сред деца на възраст от 5 до 11 години. В момента тя е одобрена за употреба при младежи над 16 години и за спешна употреба при юноши от 12 до 15 години. Използването на ваксини на други компании при деца все още не е одобрено в САЩ.

Източник: bnt.bg