Властите в САЩ отвориха граничният пункт „Сан Исидро“ след кратко

...
Властите в САЩ отвориха граничният пункт „Сан Исидро“ след кратко
Коментари Харесай

САЩ отвори границата с Мексико след мигрантската атака

Властите в Съединени американски щати отвориха граничният пункт „ Сан Исидро “ след малко затваряне поради опит на стотици мигранти да преодолеят граничната ограда, предава AFP.
Напрежението по границата сред Съединени американски щати и Мексико избухна, откакто стотици мигранти от Централна Америка щурмуваха и се пробваха да прекосят границата със Съединени американски щати при Тихуана в северозападната част на Мексико.
Американски граничари използваха сълзотворен газ против тях.
Мигрантите, приближаващи границата на Съединени американски щати, бяха посрещнати с облак сълзотворен газ, откакто някои от тях се пробваха да преминат бариерата. В настъпилата суматоха са се разнесли писъци на деца.
Повечето от щурмуващите са били мъже, а броят им е към 500 души.
Първоначално те взели участие в мирна проява край границата, само че по-късно се насочили към металната преграда и я прескочили, с цел да се опитат да преминат в американска територия.
Американската гранична защита затвори изцяло граничните пунктове за преодоляване на обстановката. Мексико ще депортира неотложно мигрантите от групатa.
Според министерството na външните работи в Мексико, управляващите са овладели митинга на граничния пункт сред Тихуана и Сан Диего и макар огромното напрежение в този регион няма да изпратят военни, с цел да управляват близо 7400 мигранти, струпали се на мексиканско-американската граница в региона на градовете Тихуана и Мехикали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР