Властите в Сърбия са връчили призовка и 11 000 страници

...
Властите в Сърбия са връчили призовка и 11 000 страници
Коментари Харесай

Властите в Сърбия връчиха призовка на Цветан Василев


Властите в Сърбия са връчили призовка и 11 000 страници обвинителен акт на главния обвиняем по делото за източване на над 2,5 милиарда лв. от КТБ Цветан Василев, заяви прокурорът по делото Иван Гешев.

На два пъти спецсъдът отсрочи старта на делото. Една от аргументите за това бе, че Василев не е получил правосъдните документи. По закон те би трябвало да бъдат връчени на всеки обвиняем, откакто делото се внесе в съда.

Призоваването на банкера ще отпуши опцията процесът да тръгне в негово неявяване, при изискване че той не пожелае да се яви пред спецсъда. Следващото съвещание по КТБ е планувано за 14 февруари.

Василев е в Белград от 2014 година, тече дело за екстрадицията му, за което не е ясно по кое време ще завърши. Бившият мажоритарен притежател на банката е упрекнат, че е управлявал незаконна група от 14 души за присвоявания. Според прокуратурата той е виновен за изнасянето на 206 млн. лева от основната каса на КТБ и за източването на над 2,5 милиарда лв.. Заедно с него подсъдими са още 17 души - най-вече чиновници в КТБ. Пред съда ще дават отговор и някогашните подуправители на Българска народна банка Цветан Гунев и Румен Симеонов. /fakti.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР