Властите в Съединените щати отказаха да издадат виза на приятелката

...
Властите в Съединените щати отказаха да издадат виза на приятелката
Коментари Харесай

Американските власти порязаха жестоко гаджето на Борис Джонсън

Властите в Съединените щати отхвърлиха да издадат виза на приятелката на английския министър председател Борис Джонсън Кери Саймъндс, оповестява „ Дейли мейл”. Предполагаемата причина за отхвърли е нейно пътешестване до непризнатата страна Сомалиленд през предходната година.

Саймъндс е трябвало да посети Съединени американски щати, с цел да организира няколко срещи, свързани с работата на природозащитната организация „ Oceana”. Тя е подала заявление за работна виза, само че имиграционната работа е отказала да издаде позволение.

Предполага се, че отводът е поради петдневното й пътешестване до Източна Африка дружно с родения в Сомалия обществена активистка Нумко Али, известна с акцията си против женското обрязване. Двете посещават Сомалиленд – северна територия, оповестила самостоятелност от Сомалия през 1991 година, само че непризната в интернационален проект.

По време на визитата й Саймъндс се среща с с водача на Сомалиленд Муса Бихи Абди, с който разискват проблемите на дамите и замърсяването на моретата. Англия не е признала независимостта на Сомалиленд, само че поддържа контакти с държавно управление там.

Не е известно дали Саймъндс се е записала в електронната система за авторизация на пътувания ESTA, която разрешава на жители на Обединеното кралство да правят краткосрочни безвизови пътувания до Съединени американски щати. Предвид историята на нейните пътувания, системата би могла автоматизирано да откаже влизане в страната.

През 2016 година във формуляра на ESTA е прибавен въпрос за визити в Иран, Ирак, Сирия, Судан, Либия, Сомалия или Йемен. Ако претендентът отговори позитивно на този въпрос, системата може да генерира отвод.

Според дипломатически източници, към момента има вяра този въпрос да се реши по този начин, че „ девойка Саймъндс да реализира плануваното си посещаване в САЩ”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР