Властите в Русия са арестували повече от 100 души, които

...
Властите в Русия са арестували повече от 100 души, които
Коментари Харесай

Русия арестува над 100 души заради бдения за Навални

Властите в Русия са арестували повече от 100 души , които са взели участие в бдения в памет на Алексей Навални в страната. Това неправителствената организация ОВД-Инфо.

Новината идва, откакто по-рано в петък районният отдел на Федералната работа за извършване на наказванията заяви, че Навални Информацията към момента не е доказана от околните и екипа му.

След известието за гибелта на Навални в десетки градове в Русия хората започнаха да оставят цветя и фотоси върху паметниците на политическите пандизчии.

По данни на ОВД-Инфо до сутринта в събота полицията в страната е задържала минимум 101 души, взели участие в спонтанните акции в памет на Навални. Повечето от арестуваните са в Санкт Петербург - 64 души, в Нижни Новгород - 15 и в Москва - 11. Някои са оставени за една нощ в полицейския арест.

 Хората се събират, с цел да положат цветя в памет на Алексей Навални върху мемориала на Стената на скръбта на жертвите на политическите репресии в Москва, Русия, петък, 16 февруари 2024 година
Междувременно дейностите не престават в източната част на Русия: във Владивосток хората носят цветя на паметника в памет на жертвите на ГУЛАГ, а в Магадан - пред православна черква. Там от време на време излизат чиновници и отстраняват цветята, Сота.

В Новосибирск локална жителка излезе на индивидуален митинг с афиш „ Кой е идващият? “ Полицаите са я попитали за какво го прави, само че не са я задържали съгласно изявленията в обществените мрежи.

Гражданка на северозападния град Мурманск пък излезе на митинг с афиш с надпис „ Кръвта му е по ръцете ти, Вова “. Според News Beware тя е била арестувана. Вова е метода, по който някои се обръщат към съветския президент Владимир Путин.

Подобни единични митинги е имало и в Таганрог, Брянск, Краснодар, Твер, Ростов на Дон и Белгород, заяви ОВД-Инфо.

В Москва полицията стартира наряди към монумент на жертвите на политическите репресии. Според изданието " Комерсант " минимум 1000 души са пристигнали на мемориала, с цел да положат цветя и да оставят бележки в памет на Навални. Спонтанен мемориал се появи и край къщата в московския квартал Марино, в която Навални живееше преди ареста си.

Навални е най-известният критик на режима на Владимир Путин , както и водеща фигура на съветската съпротива. През 2020 година той беше токсичен с Новичок, само че след това беше избавен в Германия. През 2021 година се върна в Русия, където беше задържан, и от този момент е наказан и обвинен по голям брой изфабрикувани каузи.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР