Властите в Русия и Иран разглеждат възможностите нов завод за

...
Властите в Русия и Иран разглеждат възможностите нов завод за
Коментари Харесай

"Уолстрийт джърнъл": Русия планира производство на усъвършенствани ирански дронове

Властите в Русия и Иран преглеждат опциите нов цех за произвеждане на ирански " дронове камикадзе " да бъде построен в град Елабуга, Татарстан. Това " Уолстрийт джърнъл ", като се базира на свои източници.

Американският вестник споделя, че на 5 януари делегация от Иран е разгледала площадка, където се допуска, че ще бъде построен обектът. Русия употребява иранските дронове " Шахед-131 " и " Шахед-136 " във войната в Украйна против гражданска инфраструктура от есента на предходната година, само че ги преименува на " Герань-1 " и " Герань-2 ".

В началото провалите на върху енергийни обекти в Украйна бяха тежки, само че съгласно " Уолстрийт джърнъл " противовъздушната защита на Киев - свалила 540 машини - е съумяла да обезврежда заплахата в огромна степен. Двете страни обаче се стремят да построят по-бърз дрон, който може да сътвори нови провокации за украинската противовъздушна защита, споделят източниците на медията.

Избраното място е Елабуга, на над 960 км източно от Москва.

Публикации за построяването на цех за дронове в Русия, предизвестие за сходни проекти пристигна и от администрацията на президента Джо Байдън в края на годината.

Според новата информация на " Уолстрийт джърнъл " минимум 6000 дрона могат да се произведат в идващите години за войната. Вестникът показва обстановката като образец за задълбочаващ се съюз в разнообразни области - в това число военна.

 Евтини Евтини " самоубийци ": за какво Русия праща ирански дронове в Украйна

Между Москва и Техеран има договорка за 1 милиарда $, съгласно която ислямската република пробва да реконструира конфискувани украински оръжия на бойното поле съгласно длъжностни лица, представени от вестника. Стотици безпилотни апарати към този момент бяха предоставени на Москва от Техеран. Белият дом твърди, че Москва е обучавала ирански водачи да ръководят съветски изтребители с желанието да изпрати тези самолети на Техеран до края на годината. Съюзът надвишава военното дело:.

 Мястото на Елабуга, източно от Москва.
© Скрийншот Гугъл Maps

Мястото на Елабуга, източно от Москва.

Иранската делегация е ръководена от бриг. ген. Абдола Мехраби, който управлява изследователския отдел към Революционната армия за изследователска активност в аерокосмически сили и в самодостатъчността в джихада, и Гасем Дамаандиан, основен изпълнителен шеф на иранската Quds Aviation Industry, главен производител в защитата, съгласно Съединени американски щати основен за създаването и построяването на дронове на страната.
И " Уолстрийт джърнъл " споделя оценката, че съгласно наличните признаци Русия ще предприеме нова атака през идващите седмици - същото, на това мнение е (ISW) във Вашингтон. За задачите на това нахлуване обаче бъдещият цех за дронове няма да има никаква тежест, защото още не е направена даже първата копка.
Първата копка във фабриката не е сложена, тъй че не се чака индустриалната линия да има неотложно влияние върху салдото на силите в Украйна, където признаците сочат, че Русия ще предприеме нова атака през идващите седмици.

 Иранските дронове са сигнал, че експанзията против Украйна ще се разраства Иранските дронове са сигнал, че експанзията против Украйна ще се разраства

Вестникът назовава " явно съвпадане " обстоятелството, че на 6 януари, след отлитането на делегацията за Русия, Съединени американски щати постановиха стопански наказания на Дамавандиан с обвиняването, че управлява доставките на ирански дронове за Русия и образованието на съветските сили да употребяват оръжията. Бригаден тенерал Мехраби е глобен от 2021 година, когато Америка упрекна иранския боен пълководец в построяването и закупуването на мотори за дронове за флотилията от безпилотни транспортни средства на страната.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР