Властите в региона на Северната територия са поставили под карантина

...
Властите в региона на Северната територия са поставили под карантина
Коментари Харесай

Втори регион в Австралия е в локдаун заради Делта“ варианта на COVID-19

Властите в района на Северната територия са сложили под карантина административния му център Дарвин и прилежащите градове Палмерстън и Личфийлд заради разпространяването на индийския вид на ковид „ Делта “, оповестява локалното издание NT-News.

Дарвин и прилежащите райони ще бъдат затворени за 48 часа от 13 ч. локално време „ откакто са обявени четири нови случая на COVID-19 измежду служащите в златната мина „ Нюмонт “ в пустинята Танами.

" Жителите на Дарвин и окръг, Палмърстън и Личфийлд би трябвало да останат вкъщи и да излизат единствено за посещаване на доктор, за имунизации или проби, за закупуване на храна и неща от първа нужда, за работа или учене, в случай че това не може да се направи от вкъщи, както и за занимания със спорт ", сподели държавният началник на района Майкъл Ганър. Жителите са задължени да носят маска на всички места.

Според районното здравно ръководство индийският вид на ковид „ Делта “ е открит при всички инфектирани на територията. Смята се, че над 700 души са имали непосредствен контакт с инфектираните.

Дарвин е вторият административен център на австралийския район, подложен под карантина през последните няколко дни. Властите на Нов Южен Уелс, затвориха най-големия град в страната Сидни и районите към метрополиса за двуседмична карантина заради експлоадирането на ковид.

Към днешна дата епидемиологичната обстановка в града остава сложна и макар всички старания управляващите не могат да забавят разпространяването на вируса. Ежедневното нарастване на броя на инфектираните за втория ден е към 30 души, защото откриването на първите инфектирани на 15 юни, лекарите към този момент са записали повече от 120 случая. Двуседмично заключване е оповестено в мегаполиса и близките райони, на жителите му е подредено да напущат домовете си единствено при положение на неотложност, да носят маска и да поддържат обществена отдалеченост.

От началото на епидемията 30 457 души са инфектирани с ковид в страната. Възстановени 29 324 души, умряли 910. От 22 февруари Австралия организира акция за имунизация против ковид. Към 25 юни бяха имунизирани над 7 милиона австралийци (населението на Австралия е 25,6 милиона).
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР