Властите в провинция Хубей в Централен Китай обявиха днес, че

...
Властите в провинция Хубей в Централен Китай обявиха днес, че
Коментари Харесай

Китай разширява района на карантината заради коронавируса

Властите в провинция Хубей в Централен Китай оповестиха през днешния ден, че уголемяват обсега на ограниченията за ограничение на разпространяването на новия вирус, съобщи Франс прес.

Към 13-те града, които към този момент са под карантина в провинцията, са добавени още пет. По калкулации на Агенция Франс Прес това значи, че изолирани от света към този момент са 56 милиона души. Мерките включват спиране на транспортните връзки до и от тези градове.

Китайските управляващи оповестиха, че вкарват национални ограничения за разкриване на новия вирус във влакове, рейсове и самолети, с цел да се спре разпространяването му. На място ще има точки за обзор и всички пасажери със признаци на пневмония ще бъдат откарвани неотложно в медицински центрове, заяви в официално съобщение Националната здравна комисия, представена от Българска телеграфна агенция.

Армията изпрати през вчерашния ден 450 военни лекари и различен медицински личен състав в град Ухан, откъдето потегли вирусът. Някои от тези медици имат опит в битката с ебола, както и с Тежкия изострен респираторен синдром (ТОРС) - вариант, подобен с новия ковид.

До момента смъртните случаи са 41, а инфектираните - към 1300. Здравните управляващи считат 237 случая за сериозни.

Повечето от умрелите са били на възраст над 65 години или са имали и други болести.

Американският президент Доналд Тръмп похвали напъните на Пекин да предотврати разпространението на вируса. " Китай работи доста настойчиво за прекъсване на ковид. Съединени американски щати в действителност правят оценка неговите старания и бистрота. От името на американския народ желая да благодаря особено на президента Си " Цзинпин, написа Тръмп в Туитър и изрази убеденост, че " всичко ще е наред ".

Вчера Съединени американски щати потвърдиха втори случай на вируса на територията на страната. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР