Властите в Полша разрешиха в края на май да се

...
Властите в Полша разрешиха в края на май да се
Коментари Харесай

Полското първенство получи разрешение да поднови мачовете, олимпийците също ще тренират

Властите в Полша позволиха в края на май да се възобновят футболните мачове от елитната дивизия, само че без аудитория. Това разгласи на конференция полският министър председател Матеуш Моравецки.

"Решихме да се възобновят мачовете в елитната футболна дивизия и надпреварите по мотокрос. Засега без аудитория и със съблюдаване на съответните ограничения за сигурност ", добави ръководителят на полското държавно управление.

Според Моравецки при започване на май футболистите ще могат да възобновят тренировки, а "първите мачовете може да се играят преди края на май ". В Полша броят на инфектираните с ковид доближи 11 067 души, 499 са умряли, а 2126 са излекувани.

Полските управляващи позволиха също на спортистите да възобновят тренировки и да продължат да се приготвят за Олимпиадата в Токио, която беше отсрочена с една година поради световната пандемия.

"За нас е значимо спортистите да стартират да упражняват и да се приготвят за Олимпиадата ", сподели още Моравецки и акцентира, че Олимпийските игри в Токио са били отсрочени, само че не и анулирани. "Спортистите би трябвало да упражняват. Процесът на подготовка в този момент ще изисква още поведе дисциплинираност - спортна и здравна ", добави той.

Полското държавно управление позволи още от 4 май жителите да употребяват още веднъж спортни уреди навън, които преди този момент бяха затворени като защитна мярка за разпространяване на ковид. "Това трябваше да бъде годината на Олимпиадата и на Европейското състезание по футбол. Коронавирусът обаче наруши всички проекти ", сподели полският министър председател наблягайки, че последователно би трябвало да върнем към естествения живот.

"Заедно със завръщането към нов стопански живот желаеме да представим проект за завръщане към нов състезателен живот. Спортът е здраве, само че също по този начин е част от националната стопанска система, част от живота, където е значимо да се върнем към естественото ", съобщи Матеуш Моравецки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР