Властите в Полша обявиха вчера, че по външната граница на

...
Властите в Полша обявиха вчера, че по външната граница на
Коментари Харесай

Полша: Лагерите по границата са празни, но опитите на мигранти да я прекосят продължават

Властите в Полша оповестиха през вчерашния ден, че по външната граница на Европейски Съюз към този момент няма лагери с мигранти, само че опитите за незаконното ѝ пресичане не престават и стават по-агресивни, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Говорителка на полската гранична полиция сподели, че в четвъртък група от 50 мигранти, включително петчленно семейство, е пробила загражденията и е влезнала в Полша. Семейството поискало да стартира процедура за оставане в Полша, а останалите трябвало да бъдат върнати. Осуетено било влизането на две други огромни групи, като някои мигранти хвърляли камъни по граничарите.

В оповестено през вчерашния ден изявление за Би Би Си президентът на Беларус Александър Лукашенко споделя, че е " изцяло допустимо " беларуски бойци да са помагали на мигранти да влязат в Полша. " Ние сме славяни. Ние имаме сърца. Нашите бойци знаят, че мигрантите отиват в Германия ", изяснява той и позволява, че " някой може да им е помагал ". Същевременно Лукашенко отхвърля, че мигрантите са били поканени в страната и декларира пред Би Би Си: " Аз не желая те да минават през Беларус ".
свързани новини4218на 16.11.2021
ТАСС добави, че в изявлението беларуският водач упреква Запада, че е финансирал всеобщите митинги предходната година в Беларус.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР