Властите в Полша арестуваха четирима души във връзка с предполагаем

...
Властите в Полша арестуваха четирима души във връзка с предполагаем
Коментари Харесай

В Полша арестуваха четирима за изпращане на експлозиви по въздух

Властите в Полша арестуваха четирима души по отношение на хипотетичен скрит план за изпращане на експлозиви до Канада и Съединените щати.

В изказване за медиите Националната прокуратура на Полша споделя, че е почнала следствие на 5 август 2024 година въз основа на информация, получена от Агенцията за вътрешна сигурност на страната, вътрешната работа за контраразузнаване и сигурност на Полша.

Плановете на групата включвали " изпращане на пратки, съдържащи камуфлажни експлозиви и рискови материали посредством куриерски компании до страни от Европейския съюз и Англия, които непринудено се възпламеняват или детонират по време на сухопътен и въздушен превоз ", се споделя в изказването.

„ Целта на групата беше също да тества канала за прекачване на такива пратки, които в последна сметка трябваше да бъдат изпратени до Съединените американски щати и Канада. “

В края на август немските служби за сигурност издадоха предизвестие за сигурността на въздушните транспорти по отношение на опасения от съветски бойкот. В предизвестието се загатва за съмнения, че „ неконвенционалните възпламенителни устройства са били изпратени съзнателно, с цел да нанесат вреди на фирмите за товарни услуги и друга логистична инфраструктура в западните страни ". Предупреждението на двете служби не загатваше Русия, само че тогава източници от сигурността споделиха пред ДПА, че управляващите не са изключили евентуална връзка с възходящата опасност от съветски бойкот в Европа, написа " 24 часа ".

През юли товарен резервоар в логистичен център на Ди Ейч Ел (DHL) в град Лайпциг е бил обзет от пламъци, откакто един от колетите в него се е запалил. Томас Халденванг, началник на немската работа за контраразузнаване, предходната седмица съобщи пред членовете на Народното събрание на страната, че в случай че пакетът от Лайпциг е почнал да гори по време на полет, " това е щяло да докара до злополука ".

По-рано тази седмица Полша затвори Генералното консулство на Русия в източния град Познан. Полският външен министър Радослав Шикорски уточни, че въпросното решение е било взето, откакто са се появили доказателства, че съветските секрети служби стоят зад саботажни интервенции, свързани с палежи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР