Властите в Пловдив трябва да имат предвид последствията, ако решат

...
Властите в Пловдив трябва да имат предвид последствията, ако решат
Коментари Харесай

Руската Дума за предложения демонтаж на „Альоша“: Никога няма да им простим

Властите в Пловдив би трябвало да имат поради следствията, в случай че решат да демонтират паметника на руския войник-освободител „ Альоша “. Това съобщи ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин на първото съвещание от пролетната сесия по време на разискването на декларацията на камарата, осъждаща самодейността за разглобяване на паметника в града под тепетата.

„ Нека този апел да бъде на масата на всеки народен парламент, дано този апел да бъде на масата на всеки общински народен представител в Пловдив. И в случай че те подхващат тази стъпка, би трябвало да осъзнаят следствията от нея. Ние в никакъв случай няма да им извиним това, тъй като не става въпрос за нас, които живеем през днешния ден, а за тези, които са починали и не могат да приказват за себе си, не могат да се защитят, само че с помощта на тях през днешния ден има България “, сподели Володин.

Той напомни, че България е била измежду страните от хитлеристката коалиция по време на Втората международна война. „ Днес новите фашисти, новите нацисти, които пристигнаха на власт, несъмнено, желаят освен да пренапишат историята, само че и да отстранен всички монументи, които припомнят на хората за времето, когато фашистите са били на власт в България “, заключи Володин.

На първото пленарно съвещание от пролетната сесия Държавната дума одобри декларация, в която осъжда самодейността за разглобяване на паметника на руския войник-освободител в Пловдив. В документа депутатите показват извънредно отвращение от провокативното и цинично предложение на членовете на пловдивския Общински съвет от партията ДСБ за разглобяване на паметника до края на 2024 година Документът ще бъде изпратен до Организацията на обединените народи и Парламентарната асамблея на ОССЕ.

По-рано правната комисия на Общинския съвет в Пловдив прегледа предлагането на общинските съветници от ДСБ за пренасяне на паметника и изиска публично мнение от кметството по отношение на опцията и разноските за сходни дейности. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР