Властите в Пазарджик издирват мошеник от Видинско, лъжел в интернет,

...
Властите в Пазарджик издирват мошеник от Видинско, лъжел в интернет,
Коментари Харесай

Полицията в Пазарджик издирва мъж от Видинско заради измама с пелети за отопление

Властите в Пазарджик търсят шарлатанин от Видинско, лъжел в интернет, че търгува с пелети за отопление.
Измамата е била разкрита от чиновници на бранш "Криминална полиция " при районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик, заяви представителят на локалната регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи Мирослав Стоянов.
В края на октомври 2021 година била формирана кореспонденция по тъжба на 44-годишен гражданин на регионалния град. Той съобщил, че попаднал на публикация в уебсайт за интернет търговия, съгласно която се предложили преференциално пелети.
Доверчивият мъж превел за доставката посредством електронна система за разплащания сумата от 400 лв. към създателя на обявата, като в подмяна трябвало да получи 4 палета с пелети, само че те по този начин и не били доставени.
След осъщественото следствие било открито, че създател на измамата е 33-годишен мъж от видинско село. Той се търси и следва да бъде арестуван. Преписката по случая е изпратена по подготвеност на Районната прокуратура в Пазарджик.
От регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града поучават жителите да бъдат изключително деликатни при покупки на артикули и предмети посредством интернет платформи. Да не превеждат авансово парични суми, а да употребяват опцията за натрапен платеж при доставка. Освен това да не споделят свои персонални и банкови данни при продажба или покупка на продукти посредством интернет-търговия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР